Přejít k hlavnímu obsahu

Kdo vyhraje první světový CS2 turnaj? Nejlepší pozici mají MOUZ a G2 Esports

20. 10. 2023 | 06:50 Counter-Strike 2 Preview
IEM Sydney 2023 zná kompletní složení play-off. Překvapení turnaje BetBoom a Complexity začnou spolu s ENCE a FaZe ve čtvrtfinále, zatímco G2 a MOUZ začnou jako vítězové skupin přímo v semifinále. Nenechte si ujít vyvrcholení první CS2 akce na Twitch kanále PLAYzoneCZ.
Vladislav „nafany“ Gorshkov
Vladislav „nafany“ Gorshkov
Zdroj: ESL

MOUZ na turnaj přicestovali s náhradníkem z vlastní akademie, ale na jejich hvězdných výkonech to vůbec neubralo. Ve finále skupiny proti BetBoom sice nezačali vůbec dobře, když na mapě Mirage prohrávali už 4:11, jenže v ten moment vytáhl perfektní clutch David „frozen“ Čerňanský a nastartoval comeback na 19:15. Druhá mapa šla ve prospěch BetBoom, ale na decideru zápas rozhodl především Ádám „torzsi“ Torzsás.

G2 Esports měli svou jízdu o poznání jednoznačnější, za tři zápasy neprohráli ani jednu mapu. V boji o přímý postup do semifinále zářilo především obávané duo Ilya „m0NESY“ Osipov a Nikola „NiKo“ Kovač, které dohromady nasbíralo 79 zabití! ENCE se museli spokojit se druhým místem a postupem do čtvrtfinále.

Papírově náročnější polovina pavouka bohužel vyšla na MOUZ. Jejich semifinálový soupeř totiž vzejde ze čtvrtfinálového duelu mezi ENCE a FaZe Clanem, jenž dokonal parádní jízdu Lower Bracketem. G2 Esports se naopak utkají s lepším ze dvojice Complexity a BetBoom, nicméně druhý jmenovaný celek není radno podceňovat. Parta Vladislava „nafany“ Gorshkova určitě má na medaili, hlavní favorit na titul je ale zřejmý.

Rozuzlení turnaje můžete samozřejmě sledovat na našem Twitch kanále. Kvůli časovému posunu začíná páteční čtvrtfinálový a sobotní semifinálový program už v 7:30, věříme ale, že si na oficiální domácí přenos cestu najdete. Ke sledování prvního CS2 play-off je pro vás připravený Vodafone GIGA Kvíz i Twitch dropy!

IEM Sydney 2023
IEM Sydney 2023
Foto: PLAYzone
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.