Přejít k hlavnímu obsahu

Rozloučí se MATYS zlatou medailí? Sampi.Tipsport si jdou pro svůj první titul

25. 11. 2023 | 13:10 Counter-Strike 2 Preview
Sampi.Tipsport byli na Tipsport MČR CS dlouhé roky prokletí. Nikdy neprošli do play-off, i když potenciál na to měli. Silná sestava to ale dokázala letos zlomit, a nejen to. V semifinále totiž porazila SINNERS, ukončila jejich tříleté kralování a hlásí se o trůn. V boji o český titul na Sampi ale čeká nejúspěšnější tým celé letošní sezóny. Tahle BO5 bude stát skutečně za to!
Sampi na Tipsport MČR CS 2023
Sampi na Tipsport MČR CS 2023
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Sampi.Tipsport se na Counter-Strike scéně pohybují od roku 2020. Řadami organizace Jakuba Jankta prošla celá řada hráčů, nejvyšší ambice ale měla sestava, která se loni na jaře označila jako milionový projekt. Sampi zlákali řadu hvězd a chtěli začít bojovat o tituly. Kromě jednoho dílčího stříbra se to ale dlouho nedařilo. Vlastně až doposud byl pro Sampi.Tipsport maximem z domácích offline turnajů bronz.

Jádro současné sestavy vzniklo právě před rokem a půl. Tenhle turnaj pro ni navíc může být možná i posledním, i díky tomu hráči působí mnohem odolněji a uvolněněji. Hlavní hvězdou Sampi je totiž Matúš „MATYS“ Šimko, o něhož stojí slavný tým fnatic a Tipsport MČR CS pro něj může pro být rozlučkou před odchodem do zahraničí. Nejdůležitější zprávou ale je, že na finále domácí sezóny zdaleka nezáří jen on.

MATYS už si finále v minulosti zahrál, Erik „The eLiVe“ Sith má dokonce na kontě titul s Gunrunners, nicméně spolu se Šimkem v době své premiéry nejvíce září mladý sniper Tomáš „fino“ Bebjak. Ten v létě přišel z akademie SINNERS a v semifinále jim ukázal, o jaký klenot přišli. Parádní semifinále zažil také Michal „T4gg3D“ Vrzal, který parádně vyladil formu. Lukáš „sAvana1“ Lintner je pak tím správným týmovým tmelem.

Sampi.Tipsport už na svůj první domácí titul čekají opravdu dlouho, tohle je ta správná příležitost. Proud emocí po úspěšném semifinále byl důkazem toho, jak moc na úspěchu hráčům záleží a že v týmu panuje ten správný duch. Jeden milion korun za první místo by už byl jen třešničkou na dortu, stejně jako překažení zisku Tipsport Grand Slamu. Domácí esportová sezóna má před závěrečný den, tak buď u něho s námi!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.