Přejít k hlavnímu obsahu

Třetí nejlepší tým světa hlásí změny. Odešel veterán, přišla dánská legenda

27. 11. 2023 | 15:10 Counter-Strike 2 Přestup
Očekávaný přestup je nyní oficiální. Marco „⁠Snappi⁠“ Pfeiffer a Eetu „⁠sAw⁠“ Saha ukončili své angažmá v ENCE. Aktuálně třetí tým žebříčku HLTV.org se loučí se zkušeným kapitánem a koučem. Oba výrazně pomohli k tomu, aby se finská organizace znovu dostala mezi nejužší světovou špičku Counter-Striku a hrála o nejvyšší příčky na velkých turnajích. Pozici IGL bude nově zastávat Lukas „gla1ve“ Rossander, trenérem se stal Jakub „⁠kuben⁠“ Gurczynski.
Třetí nejlepší tým světa hlásí změny. Odešel veterán, přišla dánská legenda
Třetí nejlepší tým světa hlásí změny. Odešel veterán, přišla dánská legenda
Zdroj: BLAST Premier

Ze čtvrté světové desítky až na druhé místo žebříčku. Marco „⁠Snappi⁠“ Pfeiffer a Eetu „⁠sAw⁠“ Saha výraznou měrou přispěli k tomu, že se ENCE vrátili mezi elitu. Tým postavil po všemožných finských experimentech tým kolem německého kapitána, který se celku za důvěru odvděčil nejlepším obdobím v její historii.

Vrcholem snažení mezinárodní sestavy byl letošní triumf na IEM Dallas. V roce 2022 byli na americkém turnaji druzí, teď se dočkali úspěchu. Stříbrné medaile pak ENCE brali ještě na ESL Pro League 15, IEM Cologne a Gamers8. Co se týče Majorů, top umístěním bylo semifinále v Antverpách.

⁠Snappi⁠ by se ve svých 33 letech měl přesunout do saúdské organizace Falcons. V ENCE jej nahradil nejúspěšnější in-game leader v historii Counter-Striku - Lukas „gla1ve“ Rossander. Ten se do memoárů střílečky od Valve dostal díky úspěšným rokům v týmu Astralis

Kam zamíří sAw⁠ je zatím jedna velká neznámá. Rozhodnutí odejít z týmu ale podle něj bylo aktuálně nezbytné. ENCE už představili i náhradu na pozici kouče, kterou bude nově zastávat Jakub „⁠kuben⁠“ Gurczynski, známý především z působení ve Virtus.pro. Naposledy vedl Apeks.

Aktuální sestava ENCE:

 Izrael Guy „⁠NertZ⁠“ Iluz
 Polsko Paweł „⁠dycha⁠“ Dycha
 Španělsko Alvaro „⁠SunPayus⁠“ Garcia
 Černá Hora Pavle „⁠Maden⁠“ Bošković
 Dánsko Lukas „gla1ve“ Rossander
 Polsko Jakub „⁠kuben⁠“ Gurczynski (trenér)

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).