Přejít k hlavnímu obsahu

Fnatic MATYS. Slavná organizace představila novou sestavu

27. 11. 2023 | 19:30 Counter-Strike 2 Přestup
Organizace trojnásobných mistrů světa v Counter-Striku přivítala nové posily. V obměněné pětici nechybí ani čerstvý šampion MČR Matúš „MATYS“ Šimko, který do zahraničí přestoupil za rekordní částku. Stávající dvojici fnatic doplní kromě slovenského střelce ještě Alexandre „⁠bodyy⁠“ Pianaro a Can „⁠kyuubii⁠“ Ali. Mladý německý hráč je v týmu prozatím na zkoušku.
Fnatic MATYS. Slavná organizace představila novou sestavu
Fnatic MATYS. Slavná organizace představila novou sestavu
Zdroj: Fnatic

Už je to pořádně dlouho od doby, co měla organizace fnatic opravdu kvalitní tým v Counter-Striku. Jen několik týdnů za poslední tři roky strávila černá a oranžová ve světové TOP 10, vrcholem bylo deváté místo. O trofejích z mezinárodní scény, jako v dobách kralování na Majorech, nemůže být ani řeč. S novým Counter-Strikem ale začíná zcela nová éra a její součástí bude i největší vycházející hvězda tuzemské scény.

Matúš „MATYS“ Šimko byl pouhé dva dny po svém mistrovském počínání v Brně představen jako jedna ze tří posil fnatic. Sampi.Tipsport za slovenského riflera inkasovali podle spekulací přibližně čtyři miliony korun. MATYS⁠ je vůbec prvním hráčem z česko-slovenského rybníčku, který bude v Counter-Striku reprezentovat hlavní tým fnatic. Hubert „CaNNiE“ Ludwig se před pěti lety mihl alespoň v akademii.

Z minulého složení zůstávají pouze Freddy „KRIMZ“ Johansson a Aurélien „afro“ Drapier. Za spoluhráče bude MATYS nově označovat také Alexandra „bodyy“ Pianara a Cana „⁠kyuubii⁠“ Aliho. Zkušený Francouz se zhostí role in-game leadera, osmnáctilent německý talent bude řádit s puškou. Mladík si měl fnatic vybrat z několika nabídek, zatím je ale v týmu pouze na zkoušku a trvalý kontrakt si bude muset vybojovat.

Celá pětice už se nachází ve Finsku, kde odstartuje svoji společnou pouť. Na turnaj Elisa Masters Espoo odletěl slovenský hráč přímo z Tipsport MČR CS a po největším domácím úspěchu už vyhlíží světové skalpy.

Aktuální sestava fnatic:

 Švédsko Freddy „KRIMZ“ Johansson
 Francie Aurélien „afro“ Drapier
 Francie Alexandre „bodyy“ Pianaro
 Slovensko Matúš „⁠MATYS“ Šimko
 Německo Can „kyuubii“ Ali – na zkoušce

 Velká Británie Jamie „keita“ Hall – trenér

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).