Přejít k hlavnímu obsahu

NiKo do Falcons, m0NESY do C9 a huNter do Vitality. Vše shořelo a odnesl to jks

29. 11. 2023 | 16:20 Counter-Strike 2 Zajímavost
Jedno z nejšílenějších přestupových období v historii Counter-Striku. Tak by se dala ve zkratce popsat aktuální situace na profesionální scéně. S nástupem verze CS2 se dalo čekat, že týmy nebudou otálet a všichni vstoupí do nové éry v nejlepších možných sestavách. Jenže tyto přestupy s sebou často nesou drama, a právě o jedno takové se postarali i G2.
Justin "jks" Savage
Justin "jks" Savage
Zdroj: BLAST

Všechno přitom odstartovaly spekulace o možném odchodu hvězdného střelce Nikoly „NiKo“ Kovače do saúdské organizace Falcons. To však údajně nemělo být všechno. Za oponou byl téměř zhotoven přestup dalších dvou opor G2. Ilya „m0NESY“ Osipov se měl údajně poroučet do Cloud9 a Nemanja „huNter-“ Kovač do Vitality.

V základní sestavě tak měli zůstat pouze dánský kapitán Rasmus „HooXi“ Nielsen a Australan Justin „jks“ Savage. Nakonec bylo ale všechno jinak a jks se ze dne na den ocitl bez angažmá, když jeho místo zaujal navrátilec Nemanja „nexa“ Isaković. Jak to vlastně ale všechno probíhalo za oponou?

O celé situace se rozhodl promluvit komentátor a bývalý spoluhráč australského krajana Chad „SPUNJ“ Burchill. „Organizace s Justinem po celé týdny nekomunikovala,“ prohlásil v podcastu Talking Counter a pokračoval: „Po IEM Sydney psal vedení organizace a nikdo mu neodpovídal. Nyní je v Austrálii, a když se snažil zjistit, kdy se má dostavit na tréninky zpátky do Evropy, tak ho jeho manažer několik týdnů ignoroval.“

Již samotné rozhodnutí o vyřazení jks ze základní pětky rozvířilo velkou vlnu kritiky na adresu aktuálně šestého nejlepšího týmu na světě. Většina expertů a fanoušků se totiž domnívala, že to má být HooXi, kdo by se měl z týmu poroučet. G2 se ale rozhodli jinak, a i díky těmto okolnostem se dá předpokládat, že se slov chvály v blízké době jen tak nedočkají.

Zdroj: Pley.gg
Štítky: Counter-Strike 2, G2, jks
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.