Přejít k hlavnímu obsahu

Špičkové herní křeslo jako ideální vánoční dárek. Vaše záda vám poděkují

19. 12. 2023 | 14:00 Lifestyle
Mnoho hráčů tráví vsedě velkou část svého dne, pořádné křeslo je proto nedílnou součástí každého herního koutku. My jsme pro vás otestovali židli značky Secretlab, která patří ke špičce svého oboru. Stojí opravdu za svoji cenovku? V jednoduchosti: ano. Je v tom ale mnohem více.
Secretlab TITAN Evo
Secretlab TITAN Evo
Zdroj: PLAYzone

Secretlab své herní trůny nabízí ve dvou základních variantách. Pro příznivce koženkových křesel je připravený povrch NEO Hybrid Leatherette, pokud máte rádi látkové židle, tak zvolte SoftWeave Plus Fabric. Jde o speciálně vyvinuté materiály Secretlabem, ale v základu fungují stejně jako jiné látky a koženky. Jen o něco lépe. Já jsem zvolil TITAN Evo verzi Leatherette v barvě Royal, která už na pohled vystupuje z řady.

Na různých herních akcích jsem měl příležitost vyzkoušet velkou škálu značek herních křesel, a můžu s naprostým klidem říci, že v žádné takové jsem doposud ještě neseděl. Jak by také ne, židle Secretlab ve vánoční akci začínají na 319 euro, tedy zhruba 12,5 tisících korunách. Oproti řadovým značkám jsme zhruba na dvojnásobné ceně, vysoká kvalita se tady očekává. Tady skutečně nejde o žádnou volbu kompromisů.

Leatherette vs. SoftWeave
Leatherette vs. SoftWeave
Foto: Secretlab

Secretlab je značka původem ze Singapuru, ale díky evropským skladům se nemusíte bát komplikací s dopravou. Nenechte se ale zaskočit objemným balením. Bytelná krabice váží přes 34 kg, na což buďte připravení, pokud nebydlíte v přízemí. Není proto divu, že na začátku obřího obrázkového návodu, který je úžasný, i když je jen v angličtině, se doporučuje pomoc druhého člověka. Ta se hodí nejen na stavbu.

Ať už jste vysoce zruční, nebo se bojíte jakékoliv manuální montáže, TITAN Evo je na vás připraven. Obří krabice totiž ukrývá pečlivě připravené součástky, ve kterých se okamžitě zorientujete. Balení neobsahuje žádnou bublinkovou fólii a ještě před stavbou na vás dýchne dojem určitého luxusu. Jediným mínusem je zmíněný návod, který je velký jako celá krabice, ale nejde složit pro uschování na budoucí nahlédnutí.

Bez nějakého pospíchání mi stavba křesla zabrala něco přes půl hodiny. Stačí jít krok po kroku a za pomoci přiloženého nářadí vše dáte dohromady cobydup. Montáž je jednoduchá i díky kvalitním dílům, balení navíc obsahuje pouhé čtyři šrouby. Řada prvků je dokonce magnetických, které nasadíte pouhým zacvaknutím.

Rozbalování křesla
Rozbalování křesla
Foto: PLAYzone
Rozbalování křesla
Rozbalování křesla
Foto: PLAYzone

TITAN Evo už je v celku a nastal čas jej pořádně otestovat. A hlavně vyzkoušet všechny přizpůsobitelné funkce. Dodám, že ze tří různých velikostí jsem zvolil střetní variantu Regular, která je určená pro 170 až 189 cm a do 100 kg. Při mých 173 centimetrech je Regular ideální volbou, ale když si křeslo vyzkoušel člověk menšího vzrůstu, krční polštář výškově nedostačoval. Další varianty jsou Small (do 169 cm) a XL (do 180 kg).

Právě krční polštář je jedním z magnetických prvků. Ke křeslu není připevněn žádným popruhem, jako je zvykem u jiných značek. Ještě stylověji má Secretlab vyřešenou bederní opěrku. Ta je zabudována přímo do zadní části židle a její nafouknutí i výšku ovládáte kolečky na stranách, aby se přizpůsobila přesně potřebám vaší páteře. Tato novinka je velice příjemná a dodává křeslu extra šmrnc, jako řada dalších součástí.

Další nastavitelné prvky, jako je výška sedáku nebo sklápění zádové části, jsou klasikou herních křesel. Područky si například můžete přizpůsobit do šesti směrů. Mně osobně ovšem tolik nesedí magnetické zacvaknutí područek, protože nejsou na můj vkus dostatečně pevné. To je jeden z mála záporů, které bych našel. Dalším z nich, i když jde o zvyk, jsou příliš rychlá kolečka. Díky tomu ale přejedou v podstatě cokoliv.

Secretlab TITAN Evo
Secretlab TITAN Evo
Foto: PLAYzone

Proč bych ale křeslo modelové řady TITAN Evo doporučil? V mém srdci vyhrává celkovým zpracováním, které se těžko popisují v bodech. Provedení židle je na nejvyšší možné úrovni, křeslo je neuvěřitelně stabilní a svým designem doladí každý herní i pracovní koutek. Oproti levnějším značkám herních židlí působí skutečně robustně a vy získáte oporu pro každodenní sezení u počítače. Vaše záda vám poděkují.

Kromě základních signature zbarvení nabízí Secretlab také spoustu speciálních edicí. Nemusíte si vybírat jen podle materiálu a barev, ale také svého oblíbeného esportového týmu či herního titulu. Vybrat si můžete design T1, Cloud9, Lamborghini, Cyberpunk 2077 nebo různé motivy z League of Legends a Hry o trůny.

Závěr: Secretlab znamená investici, kterou nejspíše nedoceníte, dokud se do kvalitního křesla neusadíte. Poté už ale nebudete chtít jiné. TITAN Evo se sice nemůže rovnat špičkovým ergonomickým značkám za desítky tisíc korun, ale mezi herními značkami jde o neodmyslitelné číslo jedna. Ideální vánoční dárek.

Štítky: Secretlab
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.