Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS se loučí s legendou klubu. Sbohem dává nejúspěšnější hráč historie MČR

15. 12. 2023 | 14:01 Counter-Strike 2 Přestup
SINNERS se skutečně rozhodli říznout do svého kádru. Po čtyřech letech se rozpadá jádro nejúspěšnějšího týmu, jaký jsme na česko-slovenské Counter-Strike scéně měli. S libereckou organizací se loučí Jindřich „ZEDKO“ Chyba, který v týmu neprodloužil smlouvu na další rok.
Jindřich „ZEDKO“ Chyba na Tipsport CS:GO Bratislava
Jindřich „ZEDKO“ Chyba na Tipsport CS:GO Bratislava
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Trojnásobní mistři ČR se po neúspěšném domácím ročníku odhodlali k dosud nejradikálnějším změnám v sestavě. Za celé čtyři roky vždy došlo k jediné změně v danou chvíli, tentokrát před novou sezónou odchází hned dva hráči. Po Simonu „KWERTZZ“ Horákovi dnes opouští SINNERS také Jindřich „ZEDKO“ Chyba.

„Dvě změny v CS2 týmu děláme vůbec poprvé. Rok 2023 se nám zkrátka nevydařil, a změny byly nevyhnutelné,“ řekl Tomáš Pechman, týmový manažer SINNERS. „Simon do toho dával všechno. On i jeho spoluhráči ale cítili, že najít naprosto ideální herní styl, který vyhovuje jak Simonovi, tak i zbytku týmu, bude těžké. I proto musím Kvérovi poděkovat, že jel pořád naplno a maximálně se snažil makat pro tým,“ rozloučil se ještě s Horákem.

Čísla nejsou všechno, ale ZEDKO jako pětinásobný český šampion zažil individuálně nevýraznou sezónu. Ve statistikách nevyčníval jako dříve, když byl například vloni vyhlášen nejužitečnějším hráčem finálového turnaje Tipsport MČR CS. Nastal zřejmě ten správný čas na změnu, na rozbití původního jádra hříšníků.

„Rozloučení se ZEDKEM opravdu bolí. Jindra byl s námi od začátku a za ty čtyři roky se kromě hráče stal také členem SINNERS rodiny. Jindra je jeden z nejvíc fajn lidí, které jsem v životě poznal a na serveru je to extrémní mašina. Byla vždy radost s ním spolupracovat, ale po tak dlouhé stagnaci jsme usoudili, že jediná cesta nahoru vede přes narušení našeho SINNERS coru. Jsem si jistý, že se brzy potkáme na serveru i na nějaké LAN akci,“ dodal Pechman.

SINNERS jsou tedy aktuálně pouze ve třech, nové posily jsou ale podle všeho na spadnutí. Koho přivítají?

Aktuální sestava SINNERS:

 Česká republika Sebastian „beastik“ Daňo
 Česká republika Max „SHOCK“ Kvapil
 Česká republika Tomáš „oskar“ Šťastný

 Česká republika Tomáš „Tomkeejs“ Tomka – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.