Přejít k hlavnímu obsahu

ZEDKO mění černý dres za bílý. Pětinásobný mistr nahrazuje slovenskou hvězdu

15. 12. 2023 | 14:40 Counter-Strike 2 Přestup
Úřadující mistři ČR už mají náhradu za Matúše „MATYS“ Šimka. Koho jiného by si mohli noví čeští šampioni vybrat než hráče s největším počtem zlatých medailí z vrcholu domácí sezóny?
Jindřich „ZEDKO“ Chyba
Jindřich „ZEDKO“ Chyba
Zdroj: Sampi.Tipsport (s povolením)

Odchod Jindřicha „ZEDKO“ Chyby byl pro fanoušky SINNERS opravdu šokující. Individuálně se mu sice v posledních měsících nevedlo, ale s týmem byl spjtaý dlouhé roky. Skalní se navíc budou muset vyrovnat se skutečností, že jejich oblíbenec okamžitě přestupuje do kádru přímého domácího konkurenta.

Po stagnujícím období se Chyba nedohodl s vedením liberecké organizace na nové smlouvě. Po čtyřech letech potřeboval nový impulz, hledat si nový domov ale dlouho nemusel. Za svým šestým titulem mistra ČR ZEDKO vyrazí v barvách Sampi.Tipsport, přestup se všem podařilo utajit až do oficiálního přivítání.

„Dnes konečně můžeme oznámit, že slovenskou čtveřici v našich barvách doplňuje pětinásobný mistr ČR. Věříme, že právě Jindra má kvality na to, aby dokázal náš tým nejen zkušenostmi, ale především schopnostmi na serveru posunout na další úroveň. Česká vlaječka nám navíc trochu už v tom týmu chyběla,“ zní v oficiálním vyjádření.

25letý ZEDKO v kariéře reprezentoval řadu předních domácích organizací a do svého výčtu nyní přidá také celek fotbalisty Jakuba Jankta. Jeho CS2 divize ihned po Tipsport MČR CS 2023 přišla o svou superstar, před mnohonásobným českým šampionem tak stojí náročná úloha: nahradit Matúše „MATYS“ Šimka.

V Sampi přitom možná dojde ke stejné situaci, jako zažili SINNERS odchodem Adama „NEOFRAG“ Zouhara. Chybějící palebnou sílu a individuální zodpovědnost si budou muset rozdělit všichni členové týmu, tohle není výměna kus za kus. Prokázat svoji formu budou mít šanci v kvalifikacích na Major a do ESL Pro League.

Stoprocentně vyloučit se ale nedá ani další posílení. V tuto chvíli totiž není potvrzeno, že je dnešním dnem sestava kompletní pro rok 2024. Organizace se na tohle téma odmítla redakci PLAYzone.cz vyjádřit.

Nynější složení Sampi.Tipsport:

 Slovensko Lukáš „sAvana1“ Lintner
 Slovensko Michal „T4gg3D“ Vrzal
 Slovensko Erik „The eLiVe“ Sith
 Slovensko Tomáš „fino“ Bebjak
 Česká republika Jindřich „ZEDKO“ Chyba

 Česká republika Jakub „bfull“ Kokoška – trenér

Jindřich „ZEDKO“ Chyba
Jindřich „ZEDKO“ Chyba
Foto: Sampi.Tipsport (s povolením)
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.