Přejít k hlavnímu obsahu

Překvapení mezi mapami. V Counter-Strike 2 je Vertigo třetí nejhranější!

19. 12. 2023 | 10:14 Counter-Strike 2 Zajímavost
Už to není jednoznačná vláda Mirage a Inferna. Hráči se v Counter-Strike 2 vydají na více map než v CS:GO, herní vytížení se rozmělnilo mezi více map. Nejhůř je na tom Anubis, na kterém se podle dat Leetify odehraje 8% zápasů v módu Premier. Překvapením může být pro hráče často kritizované Vertigo, jež se posunulo na třetí místo s 14%. První je s 23% Mirage.
Překvapení mezi mapami. V Counter-Strike 2 je Vertigo v top 3!
Překvapení mezi mapami. V Counter-Strike 2 je Vertigo v top 3!
Zdroj: Valve (s povolením)

Oproti Counter-Strike: Global Offensive je to veliký posun. Mnoho hráčů se ukazovalo na minimálním počtu map a nevyzkoušelo ty méně populární kousky v map poolu. Tomu pomohl rozhodně i systém Premier, kdy před zápasem probíhá veto podobné tomu, jež je využíváno v profesionálních utkáních.

Vždy se v Premier ukáže kompletní map pool a pokud hráči přísně nebanují v každém špílu ty stejné mapy, jejich herní čas je o dost více rozprostřený. V CS:GO bylo podle Leetify 67% zápasu v kompetitivním módu odehráno na Mirage a Infernu. Teď už je to pouhých 41%. To je obří posun a jeden z pozitivních vlivů Premier.

Překvapením je rozhodně postavení Vertiga, jež je se 14% na bronzové příčce. Mapa, kterou velká část komunity od návratu do Counter-Striku kritizovala, se dostává do popředí. Podobně dobře je na tom i Ancient. V CS:GO byl hrán ve 3% případů. V Counter-Strike 2 je na 12%. Obří skok kupředu pro jednu z nejnovějších map.

Jedním z důvodů, který může podle Leetify hrát ve prospěch dříve neoblíbených map, je grafický upgrade Counter-Strike 2 v porovnání se CS:GO. Mnohem víc světla, hezčí prostředí a příjemnější zážitek na mapách, jež byly v CS:GO zapomenuty. Perfektním příkladem může být již zmiňovaný Ancient.

Nejpopulárnější mapy módu Premier
Nejpopulárnější mapy módu Premier
: Leetify
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).