Přejít k hlavnímu obsahu

Heroic jsou kompletní. Novou soupisku uzavírá bývalý in-game leader Apeks

21. 12. 2023 | 17:11 Counter-Strike 2 Přestup
Apeks po dnešku už nemají ani většinu členů neuvěřitelné jízdy na posledním CS:GO Majoru. Jako další se loučí Damjan „kyxsan“ Stoilkovski, který nově bude oblékat dres Heroic. Dánský celek v rámci přestavby ulovil svou třetí posilu a je nyní připravený na start nového roku.
Damjan „kyxsan“ Stoilkovski
Damjan „kyxsan“ Stoilkovski
Zdroj: Heroic

Damjan „kyxsan“ Stoilkovski nestráví v Apeks ani celý jeden rok. Makedonský kapitán byl klíčovou postavou na senzační cestě do semifinále BLAST.tv Paris Majoru, po kterém o jeho služby stála řada konkurenčních týmů. Vedení v té době svého lídra udrželo, a dokonce s ním uzavřelo novou smlouvu až do konce roku 2024. V průběhu letoška si navíc do Apeks přivedl krajana Aleksandra „CacaNito“ Kjulukoského.

Silný vztah k organizaci se však nyní překvapivě rozpadá. Norská organizace dává sbohem už třetímu hráči sestavy z památného Majoru. Na nabídku Heroic už nedokázal kyxsan odmítnout, a stane se tak novým kapitánem organizace s těmi nejvyššími ambicemi. Kdo jej v Apeks nahradí, zatím není známo. Pro Heroic jde celkově o čtvrtou posilu za poslední týdny, stavbu kádru dostal na starosti nový trenér Eetu „sAw“ Saha.

Po turbulentních odchodech v Heroic zůstali jen René „TeSeS“ Madsen a Rasmus „sjuush“ Beck. I když se organizace nyní vydává mezinárodní cestou, tak stejně u týmu nadále uvidíme dánskou vlajku. Roli snipera totiž převezme Nico „nicoodoz“ Tamjidi. Jednou z hlavních hvězd se pak stane Guy „NertZ“ Iluz z ENCE. Také toho museli Heroic vykoupit ze smlouvy, ale po nelevných odchodech nešlo o velkou překážku.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.