Přejít k hlavnímu obsahu

Domácí špička je kompletní. Který z účastníků Tipsport MČR v Brně nejlépe posílil?

23. 12. 2023 | 14:50 Counter-Strike 2 Přestup
Domácí elita zbrojí pro nadcházející sezónu, všechny čtyři týmy z brněnského play-off Tipsport MČR CS 2023 už oznámily novinky ve svých sestavách. Celkem se jednalo o sedm hráčských přesunů, jen v UNiTY zůstal kámen na kameni. Kdo je pomyslným vítězem přestupového okna?
forsyy, ZEDKO, AJTT, NEOFRAG
forsyy, ZEDKO, AJTT, NEOFRAG
Zdroj: týmový archiv (vše s povolením)

Sampi.Tipsport

Začneme u novopečených mistrů. O sestavě Sampi.Tipsport se před vrcholem domácí sezóny mluvilo v kontextu možných změn vůbec nejvíce, situace je ale semkla a oni senzačně dokráčeli až k poháru. Matúš „MATYS“ Šimko tým opustil hned ráno po finále, na jeho náhradu se čekalo do poloviny prosince. Ze SINNERS do Sampi přestoupil Jindřich „ZEDKO“ Chyba. Nahradit hlavní hvězdu bude náročné, individuální přínos si musejí rozdělit všichni hráči. Vedení ovšem odmítlo komentovat, jestli je tato změna jediná a soupiska tedy finální. Před Tipsport MČR CS visel otazník nad pokračováním Michala „T4gg3D“ Vrzala.

Sampi.Tipsport
Zůstali Slovensko Lukáš „sAvana1“ Lintner
 Slovensko Michal „T4gg3D“ Vrzal
 Slovensko Erik „The eLiVe“ Sith
 Slovensko Tomáš „fino“ Bebjak
 Česká republika Jakub „bfull“ Kokoška (C)
Přišel Česká republika Jindřich "ZEDKO" Chyba
Odešel Slovensko Matúš "MATYS" Šimko

Dynamo Eclot

Největší zemětřesení naopak po smutku ze ztraceného vedení ve finále Tipsport MČR CS nastalo v Dynamu Eclot. Okysličení odnesly největší letošní hvězdy i dlouholeté pilíře. Celkem se s DNE rozloučili čtyři hráči, jako jediný setrval Vít „nbqq“ Pohlot. Prostředí týmu však dokonale zná i Martin „Dytor“ Handl, který se do hlavní sestavy vrací po období na lavičce. Novým in-game leaderem se pro změnu poprvé ve své kariéře stal David „forsyy“ Bílý, jenž naposledy reprezentoval Entropiq. Vedení organizace se rozhodlo hned dvakrát vsadit na borce ze zahraničí, Raul „Blytz“ Gligor i Rasmus „kreaz“ Johansson už ale v Česku dříve působili.

Dynamo Eclot
Zůstali Česká republika Vít „nbqq“ Pohlot
 Česká republika Pavel „replay“ Vaněk (C)
Přišli Česká republika Martin „Dytor“ Handl
 Česká republika David „forsyy“ Bílý
 Rumunsko Raul „Blytz“ Gligor
 Švédsko Rasmus „kreaz“ Johansson
Odešli Izrael Guy „anarkez“ Trachtman
 Česká republika Adam „NEOFRAG“ Zouhar
 Česká republika Filip „K1-FiDa“ Dvořák
 Česká republika Vojtěch „Valencio“ Mydlář

UNiTY

Z extrému do extrému. Stupně vítězů na vrcholu sezóny uzavřeli UNiTY, jejichž parta se zná už z dřívějších působišť. Není tedy divu, že po úspěšném podzimu na služby celé šestice vsadil management i pro rok 2024. Není vyloučeno, že se UNiTY budou ohlížet po budoucích posilách, rozcupovat fungující chemii ale nyní nebylo absolutně na místě. Ve svém druhém roce na scéně bude ale organizace čelit vyšším očekáváním.

UNiTY
Zůstali Slovensko Dominik „NIO“ Maxian
 Slovensko Lukáš „luko“ Hrabčík
 Česká republika Lukáš „Levi“ Bouřa
 Česká republika Martin „Pechyn“ Pechoušek
 Slovensko Jakub „M1key“ Krausko
 Česká republika Dominik „desty“ Černý (C)

SINNERS

Výčet uzavřeme aktuální českou jedničkou podle HLTV i oficiálního Valve žebříčku. SINNERS se v zahraničí dařilo o poznání více než na domácích turnajích, přesto se před jedním z nejdůležitějších cílů roku 2024, co se týče mezinárodní scény, odhodlali hned ke dvěma změnám. Ani celý jeden rok v táboře hříšníků nestrávil Simon „KWERTZZ“ Horák, Jindřich „ZEDKO“ Chyba se naopak loučí po dlouhých čtyřech letech. Na jejich místo přicházejí dva borci se zkušenostmi ze světa. Starou dobrou herní pohodu do týmu opět vnese Adam „NEOFRAG“ Zouhar, sestavu pak uzavírá Filip „AJTT“ Dolenský. O jeho služby SINNERS stáli dlouhé roky.

SINNERS
Zůstali Česká republika Sebastian „beastik“ Daňo
 Česká republika Max „SHOCK“ Kvapil
 Česká republika Tomáš „oskar“ Šťastný
 Česká republika Tomáš „Tomkeejs“ Tomka (C)
Přišli Česká republika Adam „NEOFRAG“ Zouhar
 Česká republika Filip „AJTT“ Dolenský
Odešli Česká republika Simon „KWERTZZ“ Horák
 Česká republika Jindřich „ZEDKO“ Chyba

Žádný další tým zatím své změny nekomunikoval. Z řad profesionálních celků se čeká ještě na ENTERPRISE, u nichž je podle našich informací reálné rozpuštění aktuální sestavy. Na trh by se tak dostala další zajímavá jména s potenciálem postavit nový kádr se známými hráči. Pod drobnohledem ale budou také akademie, především SINNERS AC. Dá se očekávat, že přestupům před novou sezónou ještě není ani zdaleka konec.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.