Přejít k hlavnímu obsahu

Omezení herního času i utrácení. Čína připravuje další regulace v gamingu

22. 12. 2023 | 20:20 Reportáž
Čínská vláda chystá další omezení pro tamější hráče. Chce omezit především objem herního času a utrácení peněz. Kromě samotných hráčů by se regulace dotkly také samotných vydavatelů. Akcie čínských gigantů Tencent a NetEase se propadly o 12, potažmo 22%. Ztráty počítá i BiliBili.
Omezení herního času i utrácení. Čína připravuje další omezení v gamingu
Omezení herního času i utrácení. Čína připravuje další omezení v gamingu
Zdroj: depositphotos.com (s povolením)

Méně stráveného času a zároveň méně utracených peněz. Takový je cíl nových návrhů čínské vlády, která se po měsících opět zaměřuje na online videohry. V minulosti už byl omezen čas, jenž mohou nezletilí hráči strávit „pařením“ na tři hodiny denně. Opatření se výrazně dotkla i esportu.

Teď se čínská vláda vrací s dalšími návrhy. Gaming vnímá jako závislost a dál zasahuje. Všichni hráči by měly s novými pravidly omezený čas, který mohou hrát. Pokud bude časový limit překročen, objeví se na obrazovce hráče upozornění na „iracionální spotřební chování“, jak cituje návrhy čínské vlády portál Forbes

Změnami by prošel i obsah v samotných hrách. Pokud návrh projde, bude zakázán jakýkoli content, který by mohl ohrozit národní bezpečnost nebo poškodit národní čest. Společnosti by zároveň ověřovaly a omezovaly přístup nezletilým.

Čínské vládě se nelíbí ani chování vydavatelů ve vztahu s financemi. A to je hlavní důvod, proč se akcie Tencentu, NetEase nebo BiliBili tolik propadly. Každý hráč by s novými pravidly mohl utratit jen omezený objem financí. Zároveň by byly zakázány odměny za každodenní přihlášení či první digitální transakci.

Čína připravuje další omezení v gamingu
Čína připravuje další omezení v gamingu
: depositphotos.com (s povolením)
Zdroj: Forbes
Štítky: Čína, gaming
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).