Přejít k hlavnímu obsahu

Agraelus vybral po tragédii na Linku bezpečí přes 300 tisíc korun

23. 12. 2023 | 19:01 Twitch
Nebylo to v plánu, na Twitch kanále Vojtěcha „Agraelus“ Fišara se ale během pátečního streamu vybíralo na Linku bezpečí, bezplatnou telefonickou linku krizové pomoci pro děti a mladistvé. „Nepřišlo by mi správné streamovat a brát donaty, když jsem měl včera volno. Všechny dnešní dary půjdou na Linku bezpečí,“ informoval Agraelus diváky. Konečná částka se přehoupla přes 300 000 Kč.
Agraelus po tragédii vybral na Linku bezpečí přes 300 tisíc korun
Agraelus po tragédii vybral na Linku bezpečí přes 300 tisíc korun
Zdroj: twitch.tv/agraelus (s povolením)

Po čtvrteční tragédii na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy se Česká republika semknula. Vybírají se miliony na pomoc zasaženým činem zla, který znamenal ztrátu čtrnácti lidských životů. Částkou převyšující 300 000 Kč přispěla také komunita největšího tuzemského streamera Vojtěcha „Agraelus“ Fišara.

116 111 - Linka bezpečí

„Všechny dnešní donaty jdou na Linku bezpečí. Je to pro mě sympatická charita, protože přichází vánoční časy a spousta lidí si potřebuje s někým promluvit, než aby na ně přišly chmury, černé myšlenky a nebo myšlenky na to, že si něco provedou,“ uvedl Agraelus charitu, pro kterou během pátečního streamu vybíral finance.

Tipy pro zasažené situací na FF UK

Nejsledovanější český streamer se zúčastnil i vysílání, které započalo fungování Twisten Foundation. Jejím cílem je pomáhat dospívajícím, kteří čelí psychickým problémům. Nadační fond navazuje na mimořádně silný odkaz talentovaného hráče Karla „Twisten“ Ašenbrenera. Ten si po neúspěšném boji s depresí vzal letos v červnu život.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).