Přejít k hlavnímu obsahu

Síň slávy pro League of Legends. Nejslavnější ikony si vyslouží věčný odkaz

8. 1. 2024 | 19:00 League of Legends Zajímavost
Jedna z nejhranějších her všech dob bude konečně mít místo na oslavu nejlepších hráčů všech dob. Takzvaná „Hall of Legends“ bude oceňovat nejlepší profesionální hráče v historii LoL esportu za jejich revoluční pojetí hry, neuvěřitelné úspěchy a neochvějné odhodlání.
Lee „Faker“ Sang-hyeok
Lee „Faker“ Sang-hyeok
Zdroj: Riot Games

Rok 2024 je prvním rokem nově vzniklé síně slávy. Výběrové řízení Riotu již probíhá, přičemž fanoušci navrhují první adepty, ačkoliv je k dispozici jen málo informací o tom, kdy Hall of Legends oficiálně přivítá první ikonu. Riot poskytl stručný, ale přesný přehled o tom, jak přesně bude tento systém fungovat.

O adeptech bude rozhodnuto prostřednictvím „nezávislého hlasování veteránů a odborníků z každého regionu“. Z jejich výběru se v každém roce zvolí jeden nový hráč, který bude zvěčněn v síni slávy a bude „oslavován jak ve hře, tak mimo ní“. S největší pravděpodobností se dočká skinů nebo jiných předmětů.

Oficiálně však nejsou uvedena žádná konkrétní kritéria, která musí hráči splnit. Není ani známo, zda hráč musí být již v důchodu, nebo může stále aktivně soutěžit. „Existuje řada profesionálních hráčů, kteří si zaslouží být uvedeni do naší jedinečné verze Síně slávy,“ uvedl Riot ve své zprávě. Každému fanouškovi League of Legends se ihned vybaví jedno jméno –⁠ Faker. Ve hře jsou ale také třeba Uzi, Deft, Bengi nebo MadLife.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.