Přejít k hlavnímu obsahu

Cesta na Major: Trojnásobní čeští mistři ČR hráli jako vyměnění a nenašli přemožitele

10. 1. 2024 | 19:30 Counter-Strike 2 Live coverage
Veledůležitý týden pro stovky evropských týmů pokračuje druhým otevřeným turnajem. Kvalifikačním sítem na první pokus prošli ex-ThunderFlash, Movistar KOI, fnatic a Entropiq, všichni ostatní, kdo si nevysloužil pozvánku do pokročilejší fáze, už přešlapuje na středeční startovní čáře. Pro výsledkový servis v grafické podobě sledujte Instagram PLAYzonecz.
PGL Major Copenhagen 2024
PGL Major Copenhagen 2024
Zdroj: PGL Esports

UPDATE #4: Pikantní střetnutí nakonec vyšlo lépe pro SINNERS, kteří tak dali zapomenout na selhání v první kvalifikaci a na druhý pokus prošli do druhého dne. Simon „KWERTZZ“ Horák končí znovu v pokročilé fázi, zatímco jeho nedávné parťáky dělí od postupu do uzavřené kvalifikace už jen dvě výhry. Poslední středeční duel nezvládl se svojí evropskou sestavou ani Peter „Pepo“ Ružička, přesto si dnes udělal jméno.

UPDATE #3: Ve druhé kvalifikaci můžeme sledovat úplně odlišné SINNERS, čtyři výhry je vynesly mezi nejlepších 32 týmů. Jako další na ně čeká Simon „KWERTZZ“ Horák, jenž tak v řadách The Prodigies vyzve své bývalé kolegy. Do fáze, kterou již pokrývá HLTV.org, to dotáhl s týmem Viperio také Jan „pandi7o“ Holák. V mezinárodní sestavě se s Francesinha v TOP 32 zjevil ještě Peter „Pepo“ Ružička ze Sampi NEXT.

UPDATE #2: Dnešní čistka probíhá opravdu rychle. Ze hry venku jsou již hodně brzy Sampi.Tipsport, kteří nestačili na akademii 1win, dále UNiTY podlehli ThunderFlash, eSuba vypadla s V1dar Gaming a mix entropik ostrava neuspěl proti Espionage. Z týmů tak zůstávají ve hře SINNERS, kteří v českém souboji porazili Chlapáky, a také ENTERPRISE. Dále jdou i Jan „pandi7o“ Holák a Simon „KWERTZZ“ Horák.

UPDATE #1: První kolo nepřežil pouze tým Slováci, to druhé už nezvládlo mnohem více zástupců. Nejpřekvapivější je vyřazení Dynama Eclot, kterému na výhru proti mixu GRGECHI (detaily zápasu) nestačilo ani 30 killů Davida „forsyy“ Bílého. Mimo hru jsou také RMR enjoyers, CZPLmix a Rudolf „Rutk0“ Kovalčik. Z velkých světových jmen jsou ze hry venku nejvýše nasazení EYEBALLERS nebo BLEED Esports.

Také do druhé evropské kvalifikace se přihlásilo přes 1200 týmů. Účast nakonec potvrdilo 927, pavouk pro 1024 účastníků se tak podařilo naplnit skoro doplna. Vzhledem k tomu bylo v 1. kole minimum free winů.

Do uzavřené části kvalifikačního cyklu postoupí z této obřího hromady pouze nejlepší čtyři celky, stejně jako u první kvalifikace. Prvním náročným úkolem je v tomhle maratonu ale samotný postup do druhého dne.

Pokud nenabere turnaj skluz kvůli technickým potížím, postoupí do čtvrteční části pouze šestnáct nejlepších týmů. V náročném pavouku ve formátu Single Elimination je tak nutné vyhrát šestkrát za sebou.

Harmonogram kvalifikací:

Mezi registrovanými účastníky opět najdeme kompletní domácí špičku. V první kvalifikaci postoupilo do druhého dne opravdu početné česko-slovenské osazenstvo, ovšem to především díky tomu, že se první den odehrálo o dvě kola méně. Postup do čtvrteční části tak bude ve druhém turnaji o poznání cennější.

Navázat na předchozí výkony se bude snažit Dynamo Eclot, posunout svoji sérii výher budou chtít také Sampi.Tipsport a UNiTY. SINNERS by naopak první kvalifikaci nejraději vymazali z paměti, protože v ní nezískali ani jednu výhru a vypadli ve druhém kole, stejně jako ENTERPRISE a eSuba. Ani ti dnes nechybí.

Uspět ale budou chtít i různé česko-slovenské mixy (RMR enjoyers nebo entropik ostrava) či lokální reprezentanti v řadách mezinárodních sestav. Jan „pandi7o“ Holák se znovu představí za Viperio, Rudolf „Rutk0“ Kovalčik hraje za Raptors EC a Simon „KWERTZZ“ Horák nadále střílí za mix REAL MADRID.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.