Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS to dokázali! Vyhráli osmkrát v řadě a přiblížili se vysněnému Majoru

12. 1. 2024 | 12:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Adam „NEOFRAG“ Zouhar měl před kvalifikacemi na první CS2 Major jasno: „Připravili jsme všechno, co bylo potřeba. Jsem na tom lépe než kdy předtím.“ V prvním turnaji sice SINNERS selhali hned v úvodu, druhý pokus už dopadl podstatně lépe. Za dva hrací dny našli hříšníci přemožitele až v samotném finále kvalifikace a vybojovali si postup do uzavřené části.
Max „SHOCK“ Kvapil na Tipsport MČR CS 2023
Max „SHOCK“ Kvapil na Tipsport MČR CS 2023
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

SINNERS si ve druhé evropské kvalifikaci vyměnili role s domácími konkurenty. Zatímco česko-slovenská špička postoupila v prvním turnaji do druhého dne takřka kompletní, jen bez SINNERS, tak ve druhém turnaji to bylo přesně naopak. Hříšníci ve středu zářili, na cestě dokonce vyřadili jeden český mix a ukončili snahu bývalého parťáka Simona „KWERTZZ“ Horáka, zatímco ostatní celky vypadávaly jeden po druhém.

Chléb se začal lámat až ve čtvrtek, kam se dostalo pouze šestnáct nejlepších týmů. A jak už to u otevřených online turnajů často bývá, tak na ně čekali nevyzpytatelní soupeři z Ruska. Prvními z nich byli reprezentanti V1dar Gaming, kteří byli kvůli nepovolené pomoci trenéra diskvalifikováni z první kvalifikace. Tentokrát to museli být až SINNERS, kdo s nimi zatočil. Hříšníci museli vyrovnaný Anubis otáčet za CT stranu, kterou ale dovedli do vítězného konce. Dostali se tak před postupovou bránu, kde je čekal další oponent z východu.

Známá jména z této části pavouka postupně vypadávala, nevypočitatelní a online prostředím ošlehaní střelci ale často bývají mnohem nepříjemnějším soupeřem. ILIN se do hry vrátili díky diskvalifikaci jejich přemožitele a do zápasu o všechno postoupili po výhře nad Endpoint. SINNERS se jich ale nezalekli. Ukrást jim dokázali jejich map pick Overpass a díky silné defenzívě opět otočili nepříznivý průběh na Anubisu. Sedmá výhra jim zajistila místenku v uzavřené kvalifikaci, kde si 18. až 20. ledna zahrají o postup na RMR.

Náročný den ještě hráči liberecké organizace zakončili bojem o co nejvyšší nasazení do swissu. Zopakovat vítězství z otevřené kvalifikace na PGL Major Antwerp se jim nepodařilo, přesto můžou se svými výkony být náramně spokojení. Po jistém postupu ještě získali osmý skalp, když porazili maďarskou naději Pera Esports. Poměřit se mohli ve finále s Heroic, elitní celek však byl nad jejich síly. Nyní nezbývá než čekat na soupeře.

Cesta SINNERS do uzavřené kvalifikace:

  • vs.  Rusko Don Scaletta – 13:1
  • vs.  Česká republika Chlapáci LVL 1000 – 13:1
  • vs.  Finsko UHKA esports – 13:9
  • vs.  Ukrajina Passion UA – 13:5
  • vs.  Evropa The Prodigies – 13:10
  • vs.  Rusko V1dar Gaming –13:10
  • vs.  Rusko ILIN – 2:0 (13:8, 13:9)
  • vs.  Maďarsko Pera Esports – 13:10
  • vs.  Evropa Heroic – 5:13
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.