Přejít k hlavnímu obsahu

Cesta na Major: ENTERPRISE vyřadili BLEED, Dynamo Eclot čekají TSM, Sampi jsou venku

15. 1. 2024 | 19:00 Counter-Strike 2 Live coverage
Druhá polovina bracketu ve čtvrté evropské kvalifikaci na PGL Major právě odstartovala. V této části najdeme jak mistry ČR Sampi.Tipsport, tak i Dynamo Eclot, ENTERPRISE nebo další krajánky v mezinárodních sestavách. Kvůli příliš vysokému počtu účastníků se čtvrtý turnaj rozdělil dvě části, z této tak do uzavřené kvalifikace postoupí jen dva nejlepší celky.
Erik „The eLiVe“ Sith na Tipsport MČR CS 2023
Erik „The eLiVe“ Sith na Tipsport MČR CS 2023
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

UPDATE #3: Pondělní program je u konce. Z domácích zástupců bohužel vypadl Simon „KWERTZZ“ Horák a na závěr dne jej následoval také Jan „pandi7o“ Holák. Zbylé dva přeživší týmy si páté kolo odložily na úterý od 18:00. Dynamo Eclot se dnes nezapotilo a zítra vyzve TSM. Na ENTERPRISE jako další čeká Nemiga.

UPDATE #2: ENTERPRISE se v improvizované sestavě s Filipem „K1-FiDa“ Dvořákem podařilo získat neuvěřitelný skalp. Sny o Majoru se rozplynuly movité organizaci BLEED, která proti EP padla 8:13. Mimo hru jsou naopak Sampi.Tipsport, kteří nestačili na silný ruský stack. Dynamo Eclot věčně čekají na soupeře.

UPDATE #1: V prvním kole obdrželi všechni čeští a slovenští zástupci freewin, hrát se začalo až kolem 19. hodin v kole druhém. Nikdo však nezaváhal, jediného zvučnějšího soupeře potkal Simon „KWERTZZ“ Horák. Jeho REAL MADRID dlouho se Sprout prohrával, ale po dokonaném comebacku je jeden z favoritů venku.

Ve druhé polovině kvalifikačního pavouka najdeme 815 celků. Pro postup je tak potřeba vyhrát v osmi nebo devíti zápasech v řadě, podle toho, jestli jste v prvním kole obdařeni freewinem. Všechna česká a slovenská želízka se bohužel nachází na stejném konci pavouka, v uzavřené kvalifikaci tak může SINNERS, Entropiq a Matúše „MATYS“ Šimka doplnit jenom jeden další hráč nebo tým. Na vzájemné střetnutí ale nemusí dojít.

V horní polovině „bracketu B“, jak se nazývá dnešní část turnaje, budou favority na boj o postupové místo především Alliance, Endpoint, 00NATION, B8 a Team Space. Tuto polovinu ale ponecháme svému osudu. Soustředit se budeme na tu spodní, kde budou všechny oči zahraničních příznivců sledovat pouť TSM a BLEED. První jmenovaný celek se postupu zatím ani nepřiblížil, BLEED jednou dokráčeli do čtvrtfinále.

Znepříjemnit cestu do uzavřené kvalifikaci se jim budou snažit také čeští a slovenští borci. Dynamo Eclot už jednou TSM porazilo a potkat se ve čtvrtém turnaji mohou znovu, tentokrát v pátém kole. Sampi.Tipsport by mohli potkat BLEED o kolo později. Uspět v silné konkurenci Sprout, Rebels Gaming nebo Illuminar budou dále chtít ENTERPRISE, Jan „pandi7o“ Holák (Viperio) a Simon „KWERTZZ“ Horák (REAL MADRID).

Kdo hraje 4. kvalifikaci na PGL Major?
Kdo hraje 4. kvalifikaci na PGL Major?
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.