Přejít k hlavnímu obsahu

Sen všech sběratelů! První AK-47 svého druhu může mít cenu až 23 milionů korun

17. 1. 2024 | 22:00 Counter-Strike 2 Gaming
Někteří už nevěřili, že se někdy najde někdo, kdo takový skvost objeví. O čem že to mluvíme? O ukončeném čekání, které trvalo více než deset let. Světlo světa totiž spatřil nejvzácnější skin na AK-47, který kdy v Counter-Striku existoval. Odhad ceny šplhá do desítek milionů korun.
AK-47 | Case Hardened
AK-47 | Case Hardened
Zdroj: Alex K

Snad na žádný jiný skin nečekala komunita tak dlouho, jako právě na tento. Naprosto mizivou pravděpodobnost se však jednomu šťastlivci přece jen podařilo pokořit. Neznámý hráč nyní vlastní nejenom nejvzácnější, ale dost možná i nejdražší skin v historii Counter-Striku. Odhadovaná cena tohoto klenotu je totiž neuvěřitelných 23 milionů korun. Konkurenci mu tak mohou dělat pouze stejně zbarvené nože.

Nebudeme vás dále napínat. Jak jste mohli z náhledového obrázku poznat, řeč je o AK-47 | Case Hardened s nejlepším patternem 661, který pro svůj vzhled nese přezdívku „jizva“. Tenhle jeden kus je však nejen ve zbrusu nové kondici, ale také má na sobě StatTrak! Právě díky této kombinaci je skutečně jediný svého druhu. Až do tohoto pondělí byl pouhou legendou a životním snem všech obchodníků a sběratelů.

Spekulace o existenci tohoto skinu kolovaly komunitou již několik let. Tradovalo se, že někdo tento skin skutečně vlastní již dlouhou dobu, avšak nikdy jej nezveřejnil. Zdali je právě tento kousek tím bájným nebo se jedná o nově vytvořený kus, se prozatím neví. Ve vzduchu však visí i varianta, že tyto skiny existují rovnou dva. Ať už to je jakkoliv, tak jistá je skutečnost, že kdo tohle AK-47 vlastní, se navždy zapíše do historie.

O existenci skinu se svět dozvěděl díky tomu, že ho jeho majitel včera odpoledne zaregistroval na oblíbené platformě Buff. Vytvořit kontraktem nebo otevřít v krabici jej však mohl už dříve. Z takové události se šťastlivec může vzpamatovávat hodiny i dny. Případný prodej může překonat všechny rekordy. Odhadovaná cena totiž útočí na 1 milion dolarů. V minulosti se o takovou sumu hlásil jen podobně vzácný Karambit.

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.