Přejít k hlavnímu obsahu

Dva dny, dva tituly. Český talent byl na cestě za prvenstvím králem serveru

21. 1. 2024 | 17:15 Counter-Strike 2 Příběh
Oldřich „PR“ Nový má před sebou zářivou budoucnost. Už v mladém věku se rozhodl odejít do Evropy a rozvíjí své dovednosti ve věhlasné akademii organizace MOUZ. Sestava MOUZ NXT se však nedrží zpátky a získává jeden úspěch za druhým. V hlavní roli byl dnes právě český talent.
Oldřich „PR“ Nový
Oldřich „PR“ Nový
Zdroj: Cryptova (s povolením)

Největší naděje českého Counter-Striku čekala na svůj první titul několik let. Oldřich „PR“ Nový se však během jednoho víkendu dočkal hned dvakrát. Se svým týmem MOUZ NXT za jediný víkend ovládl jak jubilejní desátou sezónu United21, tak následně i druhou divizi European Pro League. Jde sice o menší mezinárodní soutěže, ale pro mladého střelce jde o prokázání růstu. Tisíce dolarů do kapsy jsou druhořadé.

Na scéně se PR pohybuje od roku 2020. Bylo mu sice pouhých třináct let, ale díky svým dovednostem o sobě okamžitě dal vědět. Po několika akademiích a působeních v organizacích GLORE a Dark Tigers na delší čas zakotvil v Cryptově. S ní se dostal na největší domácí soutěže a dokázal, že se může okamžitě měřit s lokální špičkou, a dokonce ji porážet. Když tak vloni Cryptova skončila, mohl si z nabídek opravdu vybírat.

On se však odhodlal k velkému kroku. Rozhodl se opřít do kariéry nadějného profesionálního hráče naplno a upsal se úspěšné organizaci MOUZ, kde v minulosti působila už celá řada českých a slovenských borců. Její akademie je navíc proslulá tím, že se nebojí posouvat své talenty do „A“ týmu. Čtyři z pěti hráčů aktuálně třetího nejlepšího celku světa si prošli právě MOUZ NXT. Tady má Nový skutečnou naději, že prorazí.

Plody tvrdé práce se podařilo MOUZ NXT sklidit právě o tomto víkendu. Vyhrát za dva dny dva tituly, tím se nemůže pyšnit jen tak někdo. Na cestě za prvenstvím se mladou pětici pokusil dokonce zastavit i hráč, který byl posléze diskvalifikován za cheating. Zlatý double zpečetili dnes proti Astralis Talent 2:0. Český mladík se skórem 29-15 dominoval tabulce, zatímco jeho tým na jedné mapě dokonce neprohrál ani kolo!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.