Přejít k hlavnímu obsahu

Masivní propouštění v gamingu pokračuje. Riot Games se rozloučí s více než 500 zaměstnanci

Propouštění zaměstnanců v herním prostředí z loňska pokračuje i v roce letošním. Velké změny oznámila společnost Riot Games. V následujících dvou dnech si bude jednotlivé zaměstnance zvát na schůzky, na kterých sdělí podmínky odchodu, v nichž bude zahrnuto i velké odstupné. Celkem se Riot Games rozloučí s 530 pracovníky.
Riot Games propouští více než 500 zaměstnanců
Riot Games propouští více než 500 zaměstnanců
Zdroj: Sidelinesources.com

Rok 2023 byl pro zaměstnance v herní průmyslu dost stresující. Napříč firmami jich bylo propuštěno více než 9 000. Tento trend pokračuje také letos, přičemž jako jedna z prvních firem bude propouštět své zaměstnance Riot Games. V pondělí společnost na svých sociálních sítích oznámila propuštění 530 zaměstnanců. „Přeorientováváme se na menší počet projektů s velkým dopadem, chceme udržitelnou budoucnost,“ napsala společnost.

Zaměstnanci, kterých se vyhazov týká, budou v následujících dvou dnech pozváni na schůzku, na níž se dozví podmínky odchodu a benefitů, které po vyhození budou moci čerpat.

 „Naše priorita jsou hlavní živé hry - League of Legends, Valorant, Teamfight Tactics a Wild Rift. Samozřejmě se zaměřujeme také na esportové akce a události spojené s našimi hrami. Projekt, který se zaměřuje na 2D bojovou hru Projekt L, je samozřejmě také v procesu a dělá velké pokroky. Co se týče druhé sezóny seriálu Arcane, jsme na dobré cestě k tomu, aby byla vydána už v listopadu,“ řekla společnost Riot Games. 

Dost redukován byl vývojářský tým zaměřující se na hru League of Runettera. Karetní hra se neuchytila tak, jak se očekávalo.V současné době se v tak zaměřuje pouze na PvE režim. Druhým projektem s velkým počtem změn je Riot Forge. Ten měl za úkol spolupracovat s menšími firmami na vývoji her spojených se světem League of Legends. 

Post of all known rioters who were laid off.
byu/CityofCyn_ inleagueoflegends