Přejít k hlavnímu obsahu

Agraelus dostal 150 000 Kč! Jedny z top donatů historie domácího Twitche

26. 1. 2024 | 19:24 Twitch
Poslední měsíce jsou na česko-slovenské Twitch scéně opravdu aktivní. Někteří tvůrci díky svým komunitám lámou maxima celkového počtu odběratelů, jiní boří rekordy například ve výši maximálního daru. Tentokrát se díky šestimístné cifře dostala do hledáčku česká jednička. A to navíc nebylo všechno!
Český Twitch streamer Vojtěch „Agraelus“ Fišar
Český Twitch streamer Vojtěch „Agraelus“ Fišar
Zdroj: Agraelus (s povolením)

Vojtěch „Agraelus“ Fišar si na pozornost na domácí streamerské scéně rozhodně nemůže stěžovat. Patří mu totiž většina českých rekordů a dalších výjimečných úspěchů, není tedy divu, že jde o naprosto suverénní jedničku nejen za rok 2023, jak dokazuje náš žebříček. Fišar ale nezpomaluje ani v novém kalendářním roce.

Jak sám shrnul na svém streamu, hned 1. ledna pokořil subtrain rekord. To jen krátce poté, co v prosinci byl u největší herní charity a vedle toho na Twitchi zaznamenal svůj nejvyšší počet odběratelů. „Je šílené, že i v roce 2024, po tolika letech, co streamuju, mám tak obrovskou podporu, nejen ve formě peněz,“ poděkoval komunitě.

Právě finanční odměna však vyvolala humbuk na jednom z posledních přenosů. Divák s přezdívkou BlackMynt postupně posílal dary, takzvané donaty, až pokořil hranici 100 tisíc korun během jediného streamu. Po delší době se tak rozezněl vzácný zvukový alert, ve kterém Kordus vypráví legendární fanfikci.

Kromě slov díků byl Agraelus, jak má ve zvyku, ke svému fanouškovi otevřený. „Kdyby sis to rozmyslel, došlo ti, že jsi poslal moc a potřeboval jsi peníze zpátky, tak se stačí jenom ozvat, klidně i příští měsíc. Teď píšeš, že se to nestane, ale něco se stát vždycky může. Chci jen, abys věděl, že to není uzavřená věc,“ apeloval na BlackMynta.

Ten si ale s darem ve výši 100 000 Kč nevystačil. Hned druhý den, tedy ve čtvrtek, překvapil Vojtěcha Fišara polovičním příspěvkem„To si děláš pr*el, že jo?“ nevěřil Agraelus svým vlastním očím.

Štítky: Twitch, Agraelus, donate
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).