Přejít k hlavnímu obsahu

Maďarský sen, nebo podvádění? Tolik týmů je úplně jasných, šklebí se profík

26. 1. 2024 | 13:36 Counter-Strike 2 Kauza
RMR a ESL Pro League, to jsou vysněné cíle SINNERS a dalších českých či slovenských celků. Poprvé v historii se však na obě mety krátce po sobě podařilo dosáhnout týmu s maďarským jádrem. Jelikož šlo ale v obou případech o úspěchy v online kvalifikacích, tak týmu jejich chování ve hře zlí jazykové nevěří. V případě Ligy mistrů by se tak dokonce nestalo poprvé.
CS2 tým PERA
CS2 tým PERA
Zdroj: Pera Esports

Counter-Strike je proslulý otevřeností svého okruhu, ve kterém může každý kdykoliv vykročit na cestu za věčnou slávou. Příběhy „from hero to zero“ bývají u méně známých týmů nebo nadějných mladých hráčů krásné, ne ale ve všech případech. Občas se totiž najde někdo, kdo má v online světě nevalnou reputaci.

Přesně tohle je příběh posledních dní, konkrétně sestavy hrající pod organizací Pera Esports. Aktuálně 39. nejlepší tým světa složený ze tří Maďarů, Poláka a Rusa se dokázal kvalifikovat na RMR, kde už je pouhý krůček od vysněného Majoru. Mimo to se ve čtvrtek dokázal kvalifikovat do Ligy mistrů Counter-Striku.

Mimo gratulací však přišla sprcha negativních reakcí. „Nepřijatelné. Tolik týmů je stoprocentně jasných, zajímá to sakra vůbec někoho?“ napsal Flatron „juanflatroo“ Halimi z poraženého týmu Guild Eagles. „Nepřekvapilo by mě to, bohužel s tím nemůžeme nic udělat,“ zareagoval český profík Sebastian „beastik“ Daňo ze SINNERS.

Komentáře u podobných příspěvků jsou plné pochybností a klipů s dokonalým načasováním. Něco takového však nikdy nebude stoprocentně průstřelné, minimálně tedy ne u těch největších světových organizátorů (na rozdíl od EUPL). Tohle jsou bohužel neduhy online turnajů, kterým se u kvalifikací nelze plně vyhnout.

Podlě někerých reakcí již pořadatel řeší situaci s Komisí pro esportovou integritu, největším nezávislým subjektem na scéně. Pokud tým nijak nepodvádí, tak přivítá případné očištění. Všichni jsou potom zvědaví, jestli Pera Esports nezopakují okamžité vypadnutí podobně kontroverzního celku ORKS z minulé sezóny.

„Nemám co říct, jsem jen smutný a omlouvám se za nejhorší hru v mém životě. Jestli jsou tihle kluci opravdu tak dobří a hrají perfektní CS na maximální hraně rizika při všem, co dělají, tak dobrá práce. Nechci je zatím nijak soudit, brzy se dozvíme, jakým stylem budou hrát na RMR,“ uzavřel objektivně téma Dionis „sinnopsyy“ Budeci

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.