Přejít k hlavnímu obsahu

Play-in dnes začíná. Mezi favority prvního IEM Katowice v CS2 patří slovenský hráč

31. 1. 2024 | 08:00 Counter-Strike 2 Preview
Další ročník Intel Extreme Masters míří do polských Katovic. 24 týmů se v nadcházejících dvou týdnech popere o prestižní trofej a šťavnatý prize pool ve výši rovného 1 milionu dolarů. Vše začne již tuto středu Play-In částí a vyvrcholí 11. února finálovým zápasem ve Spodek Aréně.
IEM Katowice
IEM Katowice
Zdroj: ESL (Stephanie Lindgren)

IEM Katowice 2024 klepou na dveře, ale na největší favority si ještě počkáme. Team Vitality, MOUZ, NAVI, obhájci titulu G2 Esports či FaZe Clan s Davidem „frozen“ Čerňanským totiž čekají v hlavní fázi turnaje.

Mistrovské dění odstartuje ve středu od 15:30 předkolem. Hraje se Double Elimination pavoukem, ve kterém je pro postup potřeba dvakrát zvítězit, dvě prohry naopak znamenají konečnou. Úvodní rozřazovací špíly nabídnou nekompromisní BO1 formát, což v kombinaci s MR12 jistě přinese nejeden šokující výsledek. Dále už se ale bude hrát na dvě vítězné mapy. Do druhé fáze postoupí osm z šestnácti účastníků Play-inu.

Šlágr prvního kola bezpochyby obstarají dánští rivalové Heroic a Astralis, pikantní bude tento zápas především pro Martina „stavn“ Lunda a Jakoba „jabbi“ Nygaarda. Do akce půjdou také žhaví kandidáti na play-off Cloud9 s Virtus.pro, na oba ruské mančafty, stejně jako na Team Spirit, čekají na začátek outsideři. Slovenští fanoušci se pak mohou těšit na Martina „STYKO“ Styka, který se vrátil do kádru Apeks.

Zápasové dvojice prvního kola:

V hlavní fázi čekají tyto týmy:

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.