Přejít k hlavnímu obsahu

Další velká jména jsou volná. ENTERPRISE oficiálně propouští svoji hlavní sekci

4. 2. 2024 | 15:00 Counter-Strike 2 Přestup
Na domácím trhu je na začátku sezóny až nezvykle mnoho hráčů bez angažmá. Čtyři další jsou dostupní po dnešním odpoledni. ENTERPRISE se rozloučili se všemi členy loňské sestavy. „Rok 2023 byl pro nás v CS těžký, časté změny hráčů a málo vítězství. Náš tým do toho ale dal všechno. Trochu více štěstí a vše mohlo být jinak,“ dávají sbohem borcům v černých dresech.
Odcházející hráči
Odcházející hráči
Zdroj: ENTERPRISE esports

ENTERPRISE esports před dvěma týdny přivítali novou CS2 sestavu. Jedná se o jádro bývalé ANDROMEDY posílené o Martina „Happyy“ Hlaváče na pozici snipera. „EP Genesis bude dočasně působit jako hlavní roster. O dalších změnách budeme informovat,“ zaznělo 23. ledna na sociálních sítích organizace. Pokračování nastalo dnes. ENTERPRISE se totiž rozloučili se čtyřmi zbývajícími hráči „A“ týmu, kteří by se měli stát free agenty.

Oficiálně bez angažmá jsou tedy Michal „leckr“ Kadlíček, Josef „MoriiSko“ Maurenc, Robert „manguss“ Kasper a Tomáš „system“ Zemko. Lukáš „capseN“ Koláčný již dříve ukončil hráčskou kariéru. „Po třech úžasných letech vstupuji do nové sezóny jako volný hráč. Pokud má někdo zájem o mé služby, ozvěte se do zpráv,“ napsal manguss, který patří mezi nejlepší domácí hráče na své roli a zájemci na něj v minulosti stáli fronty.

O 22letého riflera svého času usilovali dokonce i SINNERS, obě strany se však tehdy nedohodly na financích. Rozloučení bez odstupného je překvapivé, protože v minulosti se ENTERPRISE dařilo dokonale zpeněžovat své hvězdy. Odchod Davida „forsyy“ Bílého odstartoval milionové hody, z dalších bolestivých odchodů nemůžeme opomenout Matúše „MATYS“ Šimka s Erikem „The eLiVe“ Sithem. EP i Kasper chtějí otočit list.

Co se týče samotné organizace vicemistrů ČR z roku 2021, tak je otázkou, jaké budou její následující kroky. Sestava EP Genesis byla oficiálně označena jako dočasná, proto se nabízí, že ENTERPRISE přece jenom pokukují po ještě nějakém přírůstku. Poskládat mezinárodní kádr by se nabízelo nejvíce ze všech scénářů.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.