Přejít k hlavnímu obsahu

První kvalifikaci na Tipsport CS Winter ovládli BRUTE. Navázat na něm můžeš i ty!

8. 2. 2024 | 18:00 Counter-Strike 2 MČR
První otevřený turnaj letošní sezóny je za námi. Vítězem se stali BRUTE, jenž postoupili do uzavřené kvalifikace. Boje o Tipsport CS Winter pokračují v sobotu, tak se nezapomeň přihlásit!
SiKO a warden
SiKO a warden
Zdroj: PLAYzone / BRUTE

Domácí scéna s první kvalifikací na Tipsport CS Winter opět ožila, úvodní turnaj letošní mistrovské sezóny přilákal krásných 46 celků. Věříme, že příště společně dokážeme naplnit kompletní pavouk pro 64 týmů! Přihlásit se do druhého otevřeného turnaje může naprosto každý, stačí jen poskládat pětičlenný tým.

V horní polovině se nejvíce dařilo sestavě, která v loňském roce nebyla daleko od postupu na finále sezóny. Sampi NEXT potvrdili své kvality a vyhráli všechny čtyři své zápasy. Ve spodní části bracketu dominovali BRUTE, žádný jejich zápas nebyl vyloženě jednostranný a všechny skončily skoro stejným výsledkem.

Tipsport CS Winter
Tipsport CS Winter
Foto: PLAYzone

Vypjatý duel o postup začal na volbě Sampi NEXT. Na Inferno byli ale BRUTE parádně připravení, kvalitní týmový výkon podpořili také individuálně. K vedení v sérii dovedli BRUTE především Tibor „SiKO“ Putera a Jakub „warden“ Horák, oba původní hráči z loňské sestavy tradiční organizace nasbírali přes dvacet zářezů.

BRUTE pokračovali ve své jízdě také na Ancientu. Vyhráli T stranu a vedli již 7:3. Sampi NEXT se sice vzchopili, ale po další sérii bodů se BRUTE dostali ke dvěma match pointům. Mladíci ze Sampi však dokázali srovnat a díky celkovým 27 killům Vojtěcha „Verttzzz“ Onderky dotáhli zápas do rozhodující třetí mapy.

Jako decider zůstala po vetu oblíbená pug mapa Mirage. Také do třetice začali lépe BRUTE, ale jednoznačné koncovky se finálová série nedočkala. Sampi NEX vyhráli šest bodů v řadě a vyhráli první polovinu. Nakonec jim to ale nebylo nic platné. 1v2 clutchem rozhodl o vydřeném postupu BRUTE Kristián „heikkoL“ Garbera.

Otevřené kvalifikace na Tipsport CS Winter
DatumCo se odehrává
Úterý 6. února 18:001. otevřená kvalifikace
Sobota 10. února 18:002. otevřená kvalifikace
Čtvrtek 15. února 18:003. otevřená kvalifikace
Neděle 18. února 18:004. otevřená kvalifikace
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.