Přejít k hlavnímu obsahu

„Malý sibiřský psychopat“ byl opět k nezastavení a stále drží nejlepší čísla v historii

10. 2. 2024 | 21:30 Counter-Strike 2 Reportáž
Counter-Strike poprvé zapnul ve čtyřech letech a nyní usiluje o svůj první světový titul. Danil „donk“ Kryshkovets je zjevením světové scény, recept na jeho agresivní herní styl nenašli na IEM Katowice ani v semifinále Falcons. Svoji statistickou nadvládu naopak ještě vylepšil!
Danil „donk“ Kryshkovets
Danil „donk“ Kryshkovets
Zdroj: ESL Gaming

Nejvyšší rating, impact, průměrné poškození na kolo, počet zabití na kolo, počet multikillů, průměrný počet headshotů a killů na kolo... V tomhle výčtu bychom mohli ještě dlouho pokračovat a stejně bychom nenašli jiného vládce dané statistiky. Danil „donk“ Kryshkovets si v 17 letech nebere servítky absolutně s nikým.

Spirit jsou zatím nejdominantnějším týmem na IEM Katowice 2024, jedním z nejprestižnějších turnajů roku prochází s ledovým klidem. Za šest zápasů ztratili jedinou mapu, nic na této bilanci nezměnilo ani semifinále před živým publikem. Mladá sestava se davem nenechala rozhodit a znovu zvítězila čistě 2:0.

Tipsport CS Winter
Tipsport CS Winter
Foto: PLAYzone

Postup do grandfinále se začal rodit na mapě Anubis. Po rychlém startu vedli Spirit už 7:0, se stavem začal něco dělat až Álvaro „SunPayus“ García, hvězdný sniper soupeře. Za silnější stranu se ale Falcons otočit stav nepodařilo. Ve stejném gardu probíhal také Ancient, tady se Sokoli do hry nedostali pro změnu vůbec.

Donk při svém prvním zápase na stage vládl tabulce na obou mapách. Při svém agresivním stylu vyhrál 14 ze 17 otevíracích duelů daného kola a dostal se na rating 1,64. Svůj celoturnajový průměr tak opět vylepšil. Donk se může po neděli stát suverénně nejlepším hráčem celé jedenáctileté historie turnajů v Katovících.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.