Přejít k hlavnímu obsahu

Odplata za finále MČR. Dynamo Eclot si v Evropě poradilo se Sampi.Tipsport

25. 2. 2024 | 13:37 Counter-Strike 2 Reportáž
Dynamo Eclot i Sampi.Tipsport postoupili do play-off druhé divize European Pro League, krátce na to však spadli do lower bracketu, kde se utkali tváří v tvář. Setrvat v turnaji mohl jen jeden.
nbqq vs. fino
nbqq vs. fino
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Sampi.Tipsport a Dynamo Eclot na konci loňského listopadu odehráli jeden z nejnapínavějších zápasu historie Tipsport MČR CS. Sampi dokázali otočit finálové utkání z deficitu 0:2 na mapy a s Matúšem „MATYS“ Šimkem se rozloučili tím nejlepším možným způsobem. Obměněné sestavy mají letos oba celky.

K prvnímu porovnání sil došlo ještě před úvodní domácí soutěží. DNE a Sampi se potkali ve druhém kole spodního pavouka European Pro League, v jejíž druhé divizi se kromě postupu hraje o 230 tisíc korun. Sampi šli do utkání povzbuzení skalpem Entropiqu, DNE v minulém zápase doslova rozložili sestavu BIG Academy.

Série začala mapou Mirage. Hráči Dynama Eclot začali za T stranu, vyrovnaný začátek ale nedokázali překlopit ve druhé polovině na svou stranu. Srovnat stav tak museli na soupeřově volbě, Ancient jim ale vyšel a zápas rozhodoval Overpass. Ten přinesl nervy drásající průběh vítěznou koncovkou 13:11 pro DNE.

Pardubická organizace tak může pokračovat v honbě za dalším evropským úspěchem, nedávno již ovládla United21. Sampi.Tipsport naopak budou nadále pilovat týmový přednes nové pětice. Individuálně se však nové posily prezentují v parádním světle a v cestě za obhajobou českého titulu mají na čem stavět.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.