Přejít k hlavnímu obsahu

Hvězdy Arsenalu pomáhaly Ukrajině. Zápas v Counter-Strike 2 vybral miliony

27. 2. 2024 | 09:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Oleksandr Zinchenko využil platformy své esportové organizace Passion UA na pomoc své domovině. Spolu s Gabrielem Jesusem, dalším fotbalistou z řad londýnského Arsenalu, uspořádal chartitativní zápas v Counter-Strike 2. Diváci poslali přes 3 miliony korun a byli svědky nejedné parádní akce z dílny profesionálních sportovců.
Gabriel Jesus a Oleksandr Zinchenko
Gabriel Jesus a Oleksandr Zinchenko
Zdroj: depositphotos.com (s povolením)

Na Ukrajině dál řádí válka, ruská agrese nemá konce. Na pomoc své rodné zemi uspořádal Oleksandr Zinčenko, 27letý fotbalista momentálně oblékající dres anglického Arsenalu, charitativní akci. Cílem speciálního zápasu v Counter-Strike 2 bylo vybrat co největší peněžní obnos, který by byl následně Ukrajinou použit na vojenské vybavení.

Celé utkání bylo vysíláno na Twitch kanále organizace Passion UA. Tu vlastní právě Zinchenko a už si v jejích barvách připsal profesionální esportový debut. Špíl mohli diváci sledovat z pohledu ukrajinského fotbalisty. Akce se zúčastnila i známá jména esportové scény Valeriy „b1t“ Vakhovskiy nebo Ihor „wOnderful“ Zhdanov.

Mirage ovládla skvadra kolem fotbalistů Arsenalu v poměru 13:10, Inferno bylo o poznání vyrovnanější a rozhodovat muselo až čtvrté prodloužení. Za stavu 24:23 se dvojice hvězd dostala do 2v5 situace, se kterou si pohodově poradila.

BO3 sérii tak vyhrál celek s Gabrielem Jesusem a Oleksandrem Zinchenkem 2:0 a oba borci ukázali, že mimo fotbalové hřiště jim to jde náramně i na CS serverech. Na pomoc Ukrajině se s pomocí diváků vybralo asi 3,25 milionu korun.

Oleksandr Zinchenko v ukrajinských barvách
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).