Přejít k hlavnímu obsahu

Youtuber vytvořil funkční Pokédex poháněný umělou inteligencí

3. 3. 2024 | 13:56 Zajímavost
Mnozí hráči (nejen) v dětství sledovali v televizi Pokémony a někteří možná Ashovi záviděli chytré zařízení, které mu prozradilo vše, co potřeboval o stvořeních, která se snažil chytit, vědět. Pokédex dnes už však nemusí být pouhou fantazií. A je tomu jak jinak než za pomoci umělé inteligence.
Youtuber vytvořil funkční Pokédex poháněný umělou inteligencí
Youtuber vytvořil funkční Pokédex poháněný umělou inteligencí
Zdroj: YouTube: ABE'S PROJECTS

Kreativitě se meze nekladou a ti, kdo se pohybují ve světě filmů a her, to rádi dokazují, ať už jde o největší funkční klávesnici na světě nebo dokonce počítač vytvořený ze záchodu. V posledních době vstoupila do světa tvořivosti také umělá inteligence a někteří ji využívají pro své vlastní výtvory.

Jedním takovým je i youtuber s přezdívkou „Abe's Projects“, jehož nedávný výtvor mnohé překvapil. Jedná se totiž o Pokédex, který podporuje ChatGPT (chatbot vyvinutý společností OpenAI a spuštěný v listopadu 2022). 

Ve videu, které můžete nalézt níže, popsal útrapy, kterými si musel projít při navrhování, 3D tisku i samotném programování zařízení. Poté, co bylo vše hotovo, použil několik svých vlastních Pokémon předmětů i obrázky z internetu, aby předvedl, jak zařízení funguje. Stačí pořídit fotografii předmětu a Pokédex Pokémona identifikuje, zobrazí jeho obrázek a vysloví jeho jméno. 

Ačkoliv vše možná není zatím úplně 100%, přesto zařízení vzbudilo mezi internetovými uživateli velký ohlas, což dali dostatečně najevo v komentářích. „To bylo neuvěřitelné! Přestože má konečný výsledek bugy, to, že funguje, když je vše, jak má, znamená, že už se to může jen zlepšovat,“ píše jeden komentující.

Další podotýká, že  Nintendo a Pokémon Company by si měly dělat poznámky, neboť kdyby se nějaký takový Pokédex skutečně objevil, byl by během chvilky vyprodaný, čemuž docela i věříme. 

Zdroj: Dexerto
Štítky: Pokémon