Přejít k hlavnímu obsahu

Pátý nejlepší na světě. Český hráč se zaskvěl na Remix Rumble Championship

5. 3. 2024 | 12:00 Teamfight Tactics Reportáž
Český Teamfight Tactics hráč Samuel „Skipaeus“ Křisťan se podruhé v kariéře kvalifikoval na sezónní šampionát. V nadupané konkurenci byl nejlepším Evropanem a obsadil krásné 5. místo.
Samuel „Skipaeus“ Křisťan
Samuel „Skipaeus“ Křisťan
Zdroj: Riot Games / Rising Legends

Samuel „Skipaeus“ Křisťan je známým jménem nejen na česko-slovenské TFT scéně. Brilantní taktik s minulostí na vysoké úrovni v League of Legends dlouhodobě patří mezi evropskou špičku. Své kvality znovu potvrdil na regionálním finále, na finále Remix Rumble Championship postoupil jako nasazená dvojka.

Pro Křišťana přitom nešlo o premiéru ve světové konkurenci. O globální triumf usiloval již v roce 2021, kdy obsadil 13. místo. Letos si však hodně polepšil. V jednotlivých lobby, skrze které postoupilo 8 nejlepších hráčů z 32 účastníků do finále, totiž vyhrál hned tři hry. Do finále dokázal projít jako jediný Evropan.

V boji o titul nehrál druhé housle, naopak po fantastickém úvodu dlouho držel medailové pozice. Sérii následných nezdarů bohužel zakončil sedmým místem v poslední hře a propadl se na celkovou 5. příčku. Reprezentantovi týmu Flip Flop Esports úspěch vynesl 14 tisíc dolarů, v přepočtu zhruba 327 tisíc korun.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.