Přejít k hlavnímu obsahu

Další mistr ČR míří do Evropy. S mladými puškami bude reprezentovat elitní agenturu

18. 3. 2024 | 18:00 Counter-Strike 2 Přestup
Pozvánky do SCL Master Division odhalily novou mezinárodní sestavu s česko-slovenskou většinou. Pod křídly světové agentury The Prodigy nastoupí mimo jiné také aktuální mistr ČR.
MahaR, T4gg3D, woozzzi
MahaR, T4gg3D, woozzzi
Zdroj: Valve

Hráčská agentura Prodigy Agency zastupuje ty nejlepší hráče světa. Jedním příkladem za všechny je Mathieu „ZywOo“ Herbaut. Jérôme Coupez má ovšem ve své stáji také české a slovenské borce. Martin „STYKO“ Styk působí na nejvyšší světové úrovni, zatímco Simonu „KWERTZZ“ Horákovi a Martinu „zur1s“ Slámovi se snažil skrze sestavu The Prodigies zajistit mezinárodní angažmá. V případě Horáka úspěšně.

Nyní však přichází nová generace tohoto projektu, ve kterém znovu nechybí zástupci česko-slovenské scény. Tentokrát budou rovnou tři, jak odhaluje soupiska pro evropskou ligu SCL Master Division. V této soutěži s prize poolem 2 tisíce euro se dále představí SINNERS AC nebo oblíbený celek Lan Party Hotel.

Největší hvězdou nové soupisky The Prodigies bude Michal „T4gg3D“ Vrzal. Brzy dvacetiletý rifler v únoru ukončil své první profesionální působení v Sampi.Tipsport, s nimiž skončil na vrcholu jako šampion Tipsport MČR CS. Spolu s ním chtějí vyrazit do světa dva další mladíci, pro něž jde o životní příležitost.

Mladším z českého dua je teprve patnáctiletý Samuel „MahaR“ Horáček. Ten si v minulosti prošel eSubou či akademií Dynamo Eclot Thunders. O dva roky starší Ruslan „woozzzi“ Aliev, který rok a půl reprezentoval Entropiq Future, o působení v Evropě v posledních týdnech usiloval již v barvách Nemigy. Nyní si zahrají spolu se Schwarzem z Gruzie a Francouzem Katkame, jemuž je podle FACEIT profilu teprve 14 let.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.