Přejít k hlavnímu obsahu

HEROIC a Cloud9 postupují do druhé fáze Majoru. STYKO je na hraně vyřazení

19. 3. 2024 | 09:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Ve druhém dni PGL Majoru už došlo na lámání chleba. Dva týmy postoupily do druhé fáze, jiné dva se zase s Kodaní rozloučily. Šampionát můžete sledovat i v úterý na Twitchi PLAYzoneCZ.
Damjan „kyxsan“ Stoilkovski
Damjan „kyxsan“ Stoilkovski
Zdroj: PGL (Stephanie Lindgren)

Dva největší favorité si v pondělí dokráčeli k postupu bez ztráty kytičky. Cloud9 proti SAW ani HEROIC proti Eternal Fire sice neprohráli ani mapu, ale jednoduché zápasy za sebou rozhodně nemají. V každém totiž došlo na prodloužení. Poražené celky však stále mají dvě šance na postup. Na bilanci 2-1 je doplnily dvě brazilské sestavy, GamerLegion a ECSTATIC. Porážku od paiN Gaming naopak utržil Martin „STYKO“ Styk.

Mezi týmy, kterým půjde v úterý o všechno, najdeme i hvězdná jména. Vražedná je především zápasová dvojice ENCE vs. FURIA, pro oba celky by bylo vyřazení velkým selháním. Apeks pro čtvrté kolo dostali Legacy, Marcelo „coldzera“ David a spol. ale hrají mnohem lépe, než se očekávalo. Vypjaté bude také derby jediných asijských zástupců. Jeden z nich musí následovat osud, který dnes bohužel potkal KOI a AMKAL.

Úterní harmonogram:

PGL Major na PLAYzone Twitchi
PGL Major na PLAYzone Twitchi
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.