Přejít k hlavnímu obsahu

54 tisíc subů za 3 hodiny! Rekordman se opět překonal, maximální Hype Train mu je malý

2. 4. 2024 | 13:30 Twitch
Herní vývojář a streamer zvaný Pirate Software překonal na Twitchi další rekord. Svůj Hype Train totiž posunul na dosud nevídaný rozměr. Překonal totiž novou maximální úroveň, která byla na platformě představena teprve v pátek. Vydělal si přitom miliony.
Pirate Software a jeho Hype Train rekord
Pirate Software a jeho Hype Train rekord
Zdroj: PirateSoftware/Twitch

Jason Hall, pro někoho známý jako Thor, se v herním průmyslu pohybuje 19 let. Pracoval pro Blizzard Entertainment, Amazon Games Studios nebo Ministerstvo energetiky Spojených států a nyní má vlastní studio s názvem Pirate Software. Zkušenosti s vývojem her zabodovaly v algoritmu internetových platforem a diváci, kteří si zjevně užívali jeho hlas i přesvědčivou osobnost, se nahrnuli na jeho Twitch kanál.

V prosinci nastavil laťku opravdu vysoko. Jeho Hype Train se zastavil úrovní 55, na kanále přibylo téměř 10 tisíc odběratelů a celkem obdržel 1 318 607 bitů, což je v přepočtu kolem 300 tisíc korun, pokud nepočítáme neznámý podíl platformy. Před pár dny však Twitch představil novou úroveň 100, která měla vydržet nepokořena rozhodně déle. Jenže komunita tohoto herního developera se ukázala svou štědrou tvář.

Během zhruba tří hodin Thor překonal svůj vlastní rekord, tentokrát s ohromujícími 54 380 darovynými suby a 8 225 386 bity. Hype Train zakončil na závratné úrovni 106. Za tuto dobu si odnesl miliony korun, vzhledem k exponenciálnímu navyšování náročnosti úrovní, pro diváky to zase byl emotikon Kappa Infinite. Jenže ani Twitch nebyl připravený a musel vlnu rozdávání emotikonu zpomalit, aby servery nápor zvládly.

„Nemohu dostatečně vyjádřit svou vděčnost. Neexistují žádná slova, kterými bych vám poděkoval za to, co jste udělali. Vyrostl jsem na internetu, když každý měl pro svou kočku hloupé webové stránky. Bylo to místo absurdity a čisté kreativity, dobré nebo špatné. Divoký západ. Nyní jsme uzamčeni v megaměstech platforem sociálních médií, a tak se mnozí z vás bojí prorazit a něco VYROBIT ze strachu z odmítnutí, zesměšnění nebo nenávisti. Neboj se. Jdi dělat věci. Je čas znovu si věřit. Nemůžu se dočkat, až uvidím, co ty dokážeš,“ vzkazuje stremer svým sledujícím.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.