Přejít k hlavnímu obsahu

0:13 a bolestivé vyřazení. Tým byl blízko vítězství, ale poté vyhrál jen 1 z 27 kol

29. 4. 2024 | 11:30 Counter-Strike 2 Reportáž
Pokud byl tohle poslední zápas Martina „STYKO“ Styka v dresu Apeks, tak na něj rád vzpomínat opravdu nebude. Evropská sestava v semifinále ztratila zápas, ve kterém jasně dominovala.
Martin „STYKO“ Styk
Martin „STYKO“ Styk
Zdroj: Apeks

Martin „STYKO“ Styk s týmem Apeks prodloužil smlouvu pro první letošní Major cyklus. Do Kodaně se s týmem probojoval, jinak si ale evropská pětice nezažívá vydařené období. Organizace už má být údajně dohodnutá na příchodu Alexandra „Altekz“ Givskova, přesto STYKO ještě s Apeks odcestoval do Austrálie.

Na ESL Challenger v Melbourne patřili mezi favority, mohla to být krásná tečka za angažmá slovenského borce v norské organizaci. Po hladkém průchodu skupinou byli hráči připravení ovládnout i play-off, ale přišlo jen zklamání. Dokonale rozehrané semifinále ztratili v momentu, kdy jim na výhru chyběly dva body.

V utkání proti MIBR ovládli první mapu poměrem 13:9 a na Nuke poté vedli již 11:3. T strana jim ale absolutně nevyšla a přidali už jen jeden další bod. Ten jim sice zachránil alespoň prodloužení, ale ne celý zápas. Šlo totiž o jejich poslední bod vůbec. Brazilci vyhráli Nuke 16:12 a na Anubisu Apeks zdemolovali s čistým štítem.

Rozloučit se po dvou letech porážkou 0:13, navíc před živým publikem, to si nezaslouží skutečně nikdo. Ale i takový je Counter-Strike a hráč jako STYKO se jistě dokáže opět odrazit k lepším zítřkům. Jeho konec ještě potvrzený není, ale v kuloárech se považuje za hotovou věc. Zatím se však neví, kam by mohl mít namířeno.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.