Přejít k hlavnímu obsahu

Kvalifikuj se na mistrovství světa! Dnes máš poslední šanci

12. 5. 2024 | 08:00 Turnaj
Mezi oficiálními tituly IESF World Championship 2024 patří tradičně také eFootball. Česká asociace esportu se do tohoto turnaje přihlásila, ale nyní hledá svého reprezentanta!
Kvalifikace v eFootball 2024
Kvalifikace v eFootball 2024
Zdroj: Česká asociace esportu / PLAYzone

Výběr národního reprezentanta v eFootballu proběhne formou kvalifikace. O možnost zahrát si v dresu se lvem na hrudi se může poprat naprosto každý. Stačí se jen přihlásit do jedné ze dvou otevřených kvalifikací.

Tyto turnaje proběhnou hned dva, v pátek a neděli. Do streamovaného finále postoupí jejich finalisté, celé kvarteto se v pondělí utká o místenku v Rijádu. Právě tam se šampionát o 240 tisíc dolarů letos uskuteční.

Pravidla turnaje vychází z oficiálních IESF pravidel, nejdůležitější informace naleznete v popisu turnaje. Hraje se na platformě PS5 a povinností je mimo přihlášení do turnaje také registrace na webu esport.cz.

Harmonogram IESF WEC24 kvalifikačního cyklu eFootball 2024:
DatumTurnaj
Pátek 10. května od 18:001. kvalifikace
Neděle 12. května od 18:002. kvalifikace
Pondělí 13. května od 18:00Národní finále

Vedení české esportové reprezentace již nominovalo národní výběr v Counter-Striku. Některé možná překvapivé absence jsme popsali v samostatném článku. Chybět ale v boji o postup do Rijádu nebudou chybět ani jejich ženské protějšky. Brzy bude oznámena nominace v Dotě 2 a také dvou mobilních titulech.

Štítky: eFootball, IESF
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.