Přejít k hlavnímu obsahu

Zaklínač 3 se dočkal. Neomezené možnosti pro moddery!

25. 5. 2024 | 15:00 Gaming
Úžasná zpráva, která rozzáří oči každého fanouška Zaklínače. CD Projekt RED oznámil vydání plné verze REDKitu! Tento mocný nástroj pro tvorbu modifikací vyšel 21. května na Steamu a je kompatibilní napříč různými verzemi hry. Možnosti jsou téměř neomezené.
Zaklínač 3
Zaklínač 3
Zdroj: CD Projekt Red

Fanoušci legendární fantasy série si možná pamatují na rok 2015, kdy se dočkali prvních úprav pomocí MODKitu. Ten sice umožnil například proměnit Roach v jednorožce nebo přidat pár kosmetických změn, ale skutečný potenciál zůstal nenaplněn.

REDKit je úplně jiná liga – slibuje „téměř neomezenou svobodu v moddingu“. Co to znamená? Že budete moci vytvářet nové questy, světy, cutscény, postavy, monstra a mnohem víc. Je to, jako byste dostali do rukou magickou hůlku vývojářů CD Projekt RED.

A co je na tom nejlepší? Podpora Steam Workshopu! Instalace a používání modů bude teď snazší než kdy dřív. Žádné složité manuální instalace, stačí jedno kliknutí a nové zážitky ve světě Zaklínače jsou ve vašich rukou. Pokud mají někteří hráči, že tato novinka přichází příliš pozdě, nemusí mít podle vývojářů obavy.

Geralt z Rivie je sice klasikou, ale s touto úrovní přizpůsobení ho čeká malá renesance. Komunita modderů je už teď aktivní a na Steamu najdete první vlaštovky – od krvavých cákanců v boji až po nové outfity pro Triss.

Na podporu výrobců modů i uživatelů studio také spustilo vyhrazenou webovou stránku Witcher 3 REDkit a podrobnou uživatelskou příručku a je postupně přidávána řada videonávodů. Hrstka modů je již na Steamu k dispozici a postupně se určitě můžeme těšit na famózní komunitní kousky. Takže co ještě čekáte? Připravte si myši, klávesnice a začněte tvořit své vlastní příběhy ve světě Zaklínače. A kdo ví, možná se dočkáme i vlastního rozšíření hodného srovnání s originálem. Na viděnou v Temérii!

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.