Přejít k hlavnímu obsahu

Chaos, ale hlavně skvělá podívaná. Kdo se s kým utká v nabité konkurenci?

8. 7. 2024 | 16:30 Counter-Strike 2 MČR
Mistrovská sezóna se dostává do své třetí fáze. Na vrata buší Tipsport CS Summer, kde aktuálně známe jen polovino osazenstva. Tu druhou určí uzavřená kvalifikace, která je na programu tento týden od čtvrtka do neděle. Po rozlosování už každý ví, proti komu se utká o postup.
Losování uzavřené kvalifikace Tipsport CS Summer
Losování uzavřené kvalifikace Tipsport CS Summer
Zdroj: PLAYzone

Losování proběhlo ihned po dohrání Vodafone Talent League Summer, osudí se chopili tradičně Pavel „Tučňák“ Kristián a Michal „Mishek“ Kabele. Jeho formát je tradiční, do každé skupiny zamířily dva týmy z daného výkonnostního koše, které vznikly základě toho, kdo se jakou cestou dostal do uzavřené kvalifikace.

Prvním vytaženým týmem se stal Lan Party Hotel, jenž se po minulém neúspěchu chce vrátit mezi špičku. Jeho cesta začne proti YENKEE, mladé akademii, kterou od letoška vede Martin „MAXX“ Smolára. Od příchodu zkušeného kapitána jdou postupně nahoru a účast v uzavřené kvalifikaci je důležitým milníkem. Hlavního favorita skupiny A ale najdeme ve druhé zápasové dvojici. Enterprise Genesis budou chtít potvrdit své kvality hned na úvod proti AVEZ. Pod křídly polské organizace najdeme zajímavý česko-polský mix.

Nejvýše nasazeným týmem skupiny B jsou Brute, jejichž hráči to ale nebudou mít vůbec jednoduché. Forma se ukáže už v prvním kole, kde vyzvou SINNERS AC, na jejichž úkor minule postoupili do hlavní fáze turnaje. Soupeř navíc hledá pátého hráče a po přesunu Michala „majky“ Švancary do A-týmu není v plné síle. Poslední úvodní dvojici tvoří běhaCZka a Sampi.NEXT. Zatímco první jmenovaný celek bude chtít navázat na výkony z Vodafone Talent League, odkud postoupil, ten druhý na ně naopak chce rychle zapomenout.

Sestavy pro turnaj Tipsport CS Summer naleznete v Zápasovníku po kliknutí na název týmu. Uzavřená kvalifikace na druhou akci roku probíhá od čtvrtka do neděle, program každý den startuje vždy v 15 hodin.

Rozlosování uzavřené kvalifikace
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.