Přejít k hlavnímu obsahu

Jak bylo na LanCraftu

Před pár týdny se odehrál letošní poslední strategický LanCraft. Nesl se ve znamení velkého boostování.Překonali sme rekordy v účastnících, ve sponzorech, ve výhrách, v dárcích, ve vypitém pivu i v počtu bolavých hlav. Ne všichni však byli na akci přítomni. Právě ty bude určitě zajímat, jak celá akce vypadala z pohledů organizátorů. A myslím, že nejenom je...
Výchozí obrázek

Před pár týdny se odehrál letošní poslední strategický LanCraft. Nesl se ve znamení velkého boostování.
Překonali sme rekordy v účastnících, ve sponzorech, ve výhrách, v dárcích, ve vypitém pivu i v počtu bolavých hlav. Ne všichni však byli na akci přítomni. Právě ty bude určitě zajímat, jak celá akce vypadala z pohledů organizátorů. A myslím, že nejenom je...

Vše začalo už několik měsíců před akcí určením termínu. Konec prázdnin byl jasný a vzhledem k tomu, že dřív to nešlo a později už také ne, jediný volný víkend byl tu.
Po celou dobu až do začátku akce pracoval admin tým na tom, aby akce byla úspěšná a abyste si odnesli co nejvíce kladných dojmů.
Už po Springu jsme si určili několik cílů, kterých jsme chtěli dosáhnout:

  1. Získání kvalitních sponzorů
  2. Překonání 100 účastníků
  3. Vylepšení rozvodu elektřiny
  4. Dokončení přípravy akce ještě před zahájením

Právě elektřina byl nejvíce citlivý bod, který nás provázel snad už od první akce. Náš hlavní "elektrikář", The_One, strávil několik bezesných nocí a mnoho desítek hodin plánováním rozvodů. Jako bonus vlastoručně vyrobil nové jističe, které po celou dobu naprosto perfektně držely a během akce nedošlo k jedinému výpadku elektřiny (pokud nepočítám vyhořelý zdroj Kacera).

LanCraft

Účastníci? Nemohlo to dopadnout lépe! No, tedy, pár míst jsme ještě měli v záloze, ale 131 hráčů je více, než jsme čekali, čímž se tento LanCraft stal největším, jaký kdy byl. Když k tomu připočtem diváky a adminy, dostáváme se na číslo 200 lidí.

Sponzoři jsou kapitolou sami o sobě. Po několik posledních akcí bylo po nich víceméně sucho prázdno. A teď? Více než 100 her od CD Projektu, Logitech hračky od Czech Computers. Dále Grunex s tunou croissantů, a výhrami v podobě vstupenek do Aqua Palasu a webkamer od Logitechu.
Nemůžeme ale zapomenout ani na Rare Items a zábavné koutky v podobě DDRka, střelnice a luxusně zařízené místnosti s laser game.

Novinkou, která se partnerů a sponzorů týká, je videoreportáž, kterou na místě zajistil Grunex. Ta před pár dny byla uveřejněna a tak můžete buď zavzpomínat, nebo se podívat, jak akce vypadala.
Doporučení admina: 7. minuta ukazuje skutečnou tvář LanCraftu.
Reportáž najdete na stránkách Grunexu.


Akce samotná začala pro většinu z admin týmu už v pátek v 8 hodin ráno. Bylo potřeba uspořádat (a navést další) stoly a sezení, připravit veškerou kabeláž, síť a další drobnosti. Plně vytížený admin tým vše stihl za 7 hodin připravit a v 16:00, kdy měla akce začít, nás už od registrací dělil pouze nefunkční internet. Během půlhodiny už bylo však vše ready a davy lidí, z nichž někteří přijeli několik hodin s předstihem, se mohly hrnout zabrat první místa.

A zábava začíná...