Přejít k hlavnímu obsahu

MČR 2014 - StarCraft 2

6. 5. 2014 | 19:39 StarCraft 2
StarCraft 2, potažmo StarCraft celkově, je součástí MČR už po mnoho let. Nejinak tomu bude i letos, kdy nejlepší 2 hráči dostanou příležitost kvalifikovat se na samotné finále a zahrát si o letošní titul a luxusní cenu.MČR body
Výchozí obrázek

StarCraft 2, potažmo StarCraft celkově, je součástí MČR už po mnoho let. Nejinak tomu bude i letos, kdy nejlepší 2 hráči dostanou příležitost kvalifikovat se na samotné finále a zahrát si o letošní titul a luxusní cenu.

StarCraft 2 na MČR 2014

MČR body

Až do poloviny září můžete z určených turnajů získávat body, které ovlivňují pořadí v MČR žebříčku. Bodově jsou v tuto chvíli ohodnoceny všechny turnaje, pořádané na portálu PLAYzone a veškeré další domácí turnaje. Do žebříčku se také počítají přední umístění na zahraničních turnajích.
Zvláštnímu bodovaní se pak těší všechny LAN turnaje, na kterých se dá získat veliké množství bodů.

Pravidelné a plánované domácí turnaje, ze kterých můžete do žebříčku získávat body:

Samozřejmě se časem objeví další turnaje, ve který budete o body hrát. Víte vy o turnaje, který nebyl ještě bodově ohodnocen? Napište nám.

Kvalifikace na MČR finále

Na finále MČR 2014 postoupí pouze 2 hráči. Ti budou určeni finálovou kvalifikací, která proběhne na LanCraftu, který se uskuteční v září.

Na LanCraftu, konkrétně v sobotu 20. 9. 2014, se uskuteční finálová kvalifikace, ze které vzejdou 2 hráči, kteří budou mít zajištěnou účast na finále MČR 2014.

  • Kvalifikace bude pro nejlepších 8 hráčů MČR žebříčku.
  • Kvalifikační systém:
    • 1. kolo - 2 skupiny po 4 hráčích každý s každým, postupují vždy 2 nejlepší
    • 2. kolo - 1 skupina po 4 hráčích GSL systémem, postupují 2 nejlepší

Pravidla pro kvalifikaci budou určena později. Budou ale stanovená tak, aby byli na finále vybráni ti opravdu nejlepší hráči s minimálním vlivem faktoru štěstí.

Cena pro Mistra ČR ve StarCraftu 2

Na nejlepšího hráče roku 2014, který z turnaje vzejde a který se bude moci po celý následující rok honosit titulem Mistr ČR, čeká opravdu stylová cena - nadupaný herní notebook od společnosti Alienware.

Alienware notebook

 

Štítky: MČR 2014