Přejít k hlavnímu obsahu

Chakki ovládl DreamHack Austin

9. 5. 2016 | 18:58 Hearthstone
Neúnavná snaha a píle nakonec Chakkimu přinesla ovoce, když ovládl první velký turnaj hraný ve Standardu.Keaton "Chakki" Gil se stal poprvé vítězem Hearthstonenového turnaje již v roce 2014. Od té doby se několikrát probojovat až do finále, avšak k ukořistění další trofeje mu vždy kousíček chyběl. Scéna jej tak začala označovat jako věčně druhého Chakkiho.
Výchozí obrázek

Neúnavná snaha a píle nakonec Chakkimu přinesla ovoce, když ovládl první velký turnaj hraný ve Standardu.

Keaton "Chakki" Gil se stal poprvé vítězem Hearthstonenového turnaje již v roce 2014. Od té doby se několikrát probojovat až do finále, avšak k ukořistění další trofeje mu vždy kousíček chyběl. Scéna jej tak začala označovat jako věčně druhého Chakkiho.

Této nelichotivé přezdívky se Chakki zbavil tento víkendu, když se mu povedlo zvítězit v obrovské konkurenci na prvním Majoru hraném ve Standardu. A nešlo jen tak o ledajaký Major, byl to rovnou DreamHack, což na úspěchu tohoto Američana hájícího barvy Dignitas přidává ještě větší lesk.

Chakki - DreamHack 2016

Již ve skupinové Swiss fázi Chakki porazil takové hvězdy jakými jsou mistr světa pro rok 2015 Ostkaka, evropského šampiona Naimana, či svěřence Cloud 9 TidesofTime. Nakonec skončil ve skupině na patnáctém místě se skóre 7:2.

Chakki byl dříve znám převážně svým agresivním pojetí, přičemž exceloval právě s Face Hunterem. Na DreamHacku však ukázal jak je univerzálním hráčem, když donesl tři kontrolní balíky. Control Warrior, N'Zoth Priest a především N'Zoth Paladin se v rukou Chakkiho staly smrtícími zbraněmi.

Finále se pro něj nevyvíjelo příliš dobře, když prohrával 1:2 a nesměl už ani jednou zaváhat. A protože byl Chakkimu zabanován Warrior, musel ukázat že ze své agrese nic nezapomněl a Zoo Lockem urashovat svého soupeře. To se mu s přehledem povedlo a oprávněně si odnesl trofej a výhru 8000$. Navíc za výhru obdržel 15 Hearthstone Championship Points, což mu zaručilo místo v Summer Preliminaries. Gratulujeme!