Přejít k hlavnímu obsahu

PLAYzone Liga I: eSuba ovládla základní část

10. 5. 2016 | 22:25 Counter-Strike 2
Premiérová sezóna PLAYzone CS:GO ligy má za sebou svoji základní část a nám nezbývá než sumírovat, co se za 14 kol online fáze událo a kdo postoupil na LAN finále.
Výchozí obrázek

CSGO liga 12. kolo

Premiérová sezóna PLAYzone CS:GO ligy má za sebou svoji základní část a nám nezbývá než sumírovat, co se za 14 kol online fáze událo a kdo postoupil na LAN finále.

Již od prvních zápasů se na čele držela dvojice týmů eSuba.Intel a Gunrunners. Opravdovou sílu těchto týmů ukázalo sedmé kolo, kde ve vzájemném zápase suverénně zvítězila eSuba na mapě mirage 16:7, čímž se vyšvihla do čela a své vedení již neztratila, tým Tomáše "benq1" Masaryka tak jde do play-off s možností výběru soupeře v semifinále. Jediným přemožitelem eSuby byli v 10. kole Majestic Lions, kdy překvapili soupeře 16:5 na infernu.

Tým Gunrunners.AOC zejména díky jednotlivým individualitám pravidelně sbíral body a alespoň druhé místo si po celou dobu soutěže držel s naprostým přehledem a to i přes dvě prohry proti eSubě a eXtatus v posledních dvou kolech nakonec Gunrunners druzí po základní části i skončili. Umístění na druhém až čtvrtém místě však příliš neřeší vzhledem k systému LAN finále, kdy si eSuba svého soupeře v semifinále volí.

Na třetím místě po čtrnácti kolech nakonec skončil tým eXtatus a to i přes velice pomalý rozjezd do soutěže. Tehdy ještě jako nEophyte měli po pěti odehraných zápasech pouze jedinou výhru, nicméně stíhající jízda byla nakonec úspěšná a kromě ztráty proti eEriness v 10. kole se nic více nepokazilo. Společně s eXtatus však zažívali vypjatý konec soutěže také Majestic Lions. Před posledními třemi koly se i lvi obávali nepostupu, jistotu dala až remíza ve 12. kole proti eEriness. Tento tým mohl ML dohnat pouze bodově a díky lepšímu celkovému vzájemnému zápasu bylo jasné, že Majestic Lions uvidíme jako čtvrtého finalistu v Praze.

PLAYzone CSGO liga

eEriness E-Blue tak zbývají jen oči pro pláč. Tým pod vedením Romana "blade" Pilného nejednou během ligy změnil sestavu a nejednou také dokázal okrást o body favority. Zbytečné bodové ztráty proti papírově slabším soupeřům však nakonec tým stál nepostup na LAN finále a tedy 5. místo. Těsně za nimi se krčí iNfected, jenž sice závěrečný zápas proti eE odehraný nemají, na jejich pozici už to vliv však nemá. Tým sice v průběhu základní části podával sympatické výkony, bohužel tím jejich cesta první sezónou CS:GO ligy končí.

Na eEriness společně s iNfected čeká bitva v baráži proti dvěma nejlepším týmům z Clanbase. Ještě horší osud však potkává NecroRaisers.DIGITOR, kteří za čtrnáct kol dokázal získat pouze dvě výhry právě nad barážovými týmy, NR tak automaticky z ligy padají. I tak ale jejich poslední sestavu neztracujme a třeba se klukům podaří v kvalifikaci na druhou sezónu postoupit zpátky mezi elitu. Na osmém místě pak končí rozpadnutý a následně vyřazený tým Iron Branch, jehož všechny zápasy byly anulovány.

LAN finále PLAYzone CS:GO ligy se uskuteční v sobotu 21. května v pražské Alza Game Zone, veškeré zápasy budou vysílány na místě i na našem Twitch kanále s komentářem nejlepších domácích komentátorů. Program startuje již v 9:00, ale nepředbíhejme. Do samotného vyvrcholení nám stále zbývá více než týden a my pro vás máme připravenou celou řadu článků, od rozhovoru přes představení komentátorů až po samotné preview. Zůstaňte s námi!

Štítky: Playzone liga
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.