Přejít k hlavnímu obsahu

Faeli: LAN finále skončí stejně jako zákl. část

16. 5. 2016 | 11:14 Hearthstone
Před blížícím se LAN finále se konaném 20. až 22. května v pražské Alza Game Zone jsme se rozhodli vyzpovídat vítěze základních částí, prvním pozvaným do horkého křesla byl Oldřich "Faeli" Mahdal, jenž suverénně opanoval dosavadní průběh PLAYzone Hearthstone ligy. Více o finále HS ligy se dozvíte zde, během týdne pro vás máme nachystanou spoustu článků!
Výchozí obrázek

Před blížícím se LAN finále se konaném 20. až 22. května v pražské Alza Game Zone jsme se rozhodli vyzpovídat vítěze základních částí, prvním pozvaným do horkého křesla byl Oldřich "Faeli" Mahdal, jenž suverénně opanoval dosavadní průběh PLAYzone Hearthstone ligy. Více o finále HS ligy se dozvíte zde, během týdne pro vás máme nachystanou spoustu článků!

Ahoj Faeli. Byl jsi jeden z dvojice pozvaných hráčů v naší lize, cítil ses jako favorit?

Ano, viděl jsem jako favority na postup právě nás pozvané hráče, což se nakonec i potvrdilo. Doufám, že se v ČR udrží tenhle invite + kvalifikace systém.

Když jsi před začátkem ligy viděl hráčské složení, z koho jsi měl největší strach?

S možností přípravy na každého soupeře není důvod mít strach.

eSuba Faeli

Faeli se v minulosti představil na nejedné zahraniční akci.

Během soutěže jsi ztratil pouhé dva zápasy. Co bys ke svým výkonům řekl, kdo tě nejvíce trápil? Přece jenom jsi prohrál i s posledním Wenekem.

Prohrál jsem právě dvě kola, kde jsem možná trochu zanedbal přípravu, za nejtěžší bych ale považoval jiné - s Meygerem a Namcorem.

Kdo z hráčů je pro tebe nejvíce překvapivý, že postoupil či nepostoupil na finále?

Zhruba v polovině ligy měl Raidy hodně dobré skore, nakonec to pro něj nedopadlo. Celkové pořadí ale za překvapení nepovažuji.

V lize jsi měl jediného spoluhráče, Silhana, a ten právě nepostoupil. Budeš jako správný kapitán do druhé sezóny ligy burcovat své hráče ke kvalifikacím?

Myslím, že burcování není potřeba. Kvalifikací se účastnit budou a já doufám, že se bude dařit.

Nyní už to můžeme prozradit, do semifinále sis vybral Melaneho. Co tě za tím vedlo?

Nemyslím si, by kdokoliv z finalistů byl "lehčí" soupeř, navíc bude double eliminace. Vybral jsem tedy prostě 4. místo.

Kdyby sis měl tipnout, jak dopadne LAN finále, jaké bude dle tvého mínění celkové pořadí?

Stejné jako po základní části ligy.

Co od LAN finále jako takového očekáváš? Jak probíhá tvá příprava?

Musím teď hodně času věnovat škole, takže příprava bude kratší. Očekávám od všech (i sebe) kvalitní balíčky inspirované EU Preliminaries.

Malinko odbočíme, v poslední době jsme tě mohli vidět hrát Poker. Kterým karetním hrám se aktuálně věnuješ a která z nich je tvojí prioritní?

Hearthstone a Poker především. Poker spíše nárazově, teď kvůli SCOOP (Spring Champs of Online Poker). Hrával jsem taky competetive Magic a WoW:TCG.

eSuba HS tým

Kapitán Faeli (úplně vpravo) se svojí Hearthstone sekcí na Y-Games Summer Challenge 2016.

Mimo LAN finále PLAYzone ligy, jaké jsou aktuálně tvé nejbližší cíle?

Bohužel kvůli státním zkouškám zmeškám DreamHack Summer, ale obecně bych chtěl na každou větší akci, u nás i venku.

Kdybys měl nalákat diváky a své fanoušky na LAN finále, co bys pověděl?

Po 14 kolech si každý dá hodně záležet, aby něco na finále uhrál. Pokud chcete přijít, Alza je jedním z nejlepších míst pro diváckou část (promítání streamu) takového eventu.


Finále HS ligy se uskuteční v pátek 20. 5. 2016 v Praze - Holešovicích v Alza Tech Zone, hrát se bude na noteboocích Alienware, jenž jsou oficiálními notebooky Mistrovství ČR. Přímo na místě bude možnost sledovat celé klání. Pokud neplánujete dorazit, připraven bude Twitch stream PLAYzoneTV, kde pro vás budou připraveni ti nejlepší domácí komentátoři.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.