Přejít k hlavnímu obsahu

Faeli: Nejvíce jsem se bál line-upu Melaneho

24. 5. 2016 | 13:40 Hearthstone
Finále první sezóny PLAYzone lig je za námi a ve spolupráci s Hearthstone deníkem tu pro vás máme rozhovor se šampionem PLAYzone Hearthstone ligy, Oldřichem "Faeli" Mahdalem.Ahoj Faeli! V pátek se hrálo finále PLAYzone Ligy, kde jsi obsadil první místo. Jaké z toho máš s krátkým odstupem času pocity a jak celé finále probíhalo?  
Výchozí obrázek

Finále první sezóny PLAYzone lig je za námi a ve spolupráci s Hearthstone deníkem tu pro vás máme rozhovor se šampionem PLAYzone Hearthstone ligy, Oldřichem "Faeli" Mahdalem.

Ahoj Faeli! V pátek se hrálo finále PLAYzone Ligy, kde jsi obsadil první místo. Jaké z toho máš s krátkým odstupem času pocity a jak celé finále probíhalo?  

Byla to jedna z nejlépe organizovaných akcí u nás - žádné zdržování, pěkné prostředí, promítání streamu. O finalisty, komentátory i adminy bylo dobře postaráno, dokonce pro nás byl nachystán oběd a občerstvení. Rozhodně tedy pochvala a jsem rád, že jsem se mohl zúčastnit.

Držel sis první místo už v online části, takže jsi do finále vstupoval jako největší favorit. Věřil sis na první místo nebo jsi měl z někoho obavy?

Dal jsem si dost záležet na tom, abych si pro první místo došel, takže jsem si i docela věřil. To samozřejmě neznamená, že by mě kdokoliv z ostatních finalistů nemohl porazit. Po scoutingu decků v průběhu turnaje jsem se asi nejvíce bál Melaneho, jehož lineup byl na mě nejlepší, Meyger ho ale do grandfinále nepustil.

Faeli

Co bys řekl o finále jako takovém, vzhledem k výsledku 4:0? Čekal jsi až takovou sílu C'Thun Druida?

Rozhodně je to jeden z decků, který když mu chodí alespoň rozumná křivka, umí být velmi silný. Meyger navíc nedisponoval žádným ideálním counterdeckem (Zoo, N'Zoth Pala, Freeze Mage, Midrange Hunter). Zároveň jsem já Druidem nepotřeboval nic counterovat, takže jsem s ním začal a šel urvat co nejvíce her v řadě.

Jak to bude teď? Chystá se pokračování ligy nebo bude teď nějaká pauza?      

Liga je rozdělená na dvě sezony, já a Meyger jsme si zajistili účast v té druhé. Pro všechny ostatní bude opět možnost bojovat o 6 slotů v kvalifikacích. Hraje se o stejné ceny a body jako v této sezoně. (pozn. red.: detailní informace budou zveřejněny již brzy)

Blíží se další Dreamhack ve Švédsku. Plánuješ si tam zahrát a zkusit urvat další prvenství?

Prvenství na DH bych si přál opravdu hodně, bohužel ale musím kvůli státním zkouškám tento event vynechat. Budu fandit ostatním klukům z eSuby i dalších českých týmů. 

To bude pro rozhovor vše. Chtěl bych ti poděkovat za tvůj čas a pogratulovat k prvnímu místu! Teď máš prostor na vzkaz pro čtenáře!

Taky díky za rozhovor. A především díky všem za podporu na streamu i všude jinde! Za týden se můžeme vidět v Alze na Battlegrounds.

Faeli

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.