Přejít k hlavnímu obsahu

Evropská bitva národů je tady!

5. 6. 2016 | 00:49 Hearthstone
Chybí Vám v Hearthstone mezinárodní souboje reprezentací? Pak je pro Vás následující turnaj šitý na míru!
Výchozí obrázek

Chybí Vám v Hearthstone mezinárodní souboje reprezentací? Pak je pro Vás následující turnaj šitý na míru!

Věřím tomu, že se mezi námi najde dost lidí, kteří rádi sledují Mistrovství světa, či Evropy. Obzvlášť pak, když můžeme sledovat reprezentaci České republiky. Progamingové soutěže tuto možnost bohužel příliš často nenabízejí. Herní server StriveWire se však rozhodl tuto situaci změnit. Uspořádal totiž Battle of Nations #2, kterého se účastní osm evropských zemí - Česká republika, Francie, Německo, Polsko, Španělsko, Švédsko, Turecko a Velká Británie.

battle of nations

Možná se ptáte, kdo byl vybrán do české repreztenace? Paradoxně, nebyl zvolen žádný kapitán, jež by nominoval jednotlivé hráče do reprezentace, ani žádný z hráčů neobdržel pozvánku, ani se nepřihlíželo například k získaným MČR bodům. Ba naopak, do reprezentace se může kvalifikovat kdokoliv z Vás skrz Open Qualifier! Finální turnaj, v němž se utká celkem 32 hráčů z osmi různých zemí, je dotován celkem 1000 euro. Více informací o celé akci, průběhu, kvalifikacích, pravidlech a další náležitosti naleznete zde.

Takovéto kvalifikační turnaje se v každé zemi odehrají dva, přičemž do reprezentace se kvalifikují dva nejlepší z každého turnaje. Celkem tak každá reprezentace bude čítat čtyři reprezentanty. První kvalifikace se odehrála právě dnes, přičemž konkurence byla opravdu velká a můžeme říct, že se jej účastnila česká špička.

Kuriózní je, že se jej účastnili i hráči jiných národností jako například dva Slováci, tři Rusové, ba dokonce i Moldavan. Je sice úsměvné, že se tito hráči cítí být Čechy, ale kdybyste na ně náhodou v tomto turnaji narazili, pak požádejte o kontumační výhru. Není na tom nic špatného, protože i kdyby například nějaký Slovák vyhrál celý turnaj, nemohl by Českou republiku reprezentovat.

S nabitou konkurencí v dnešním prvním kvalifikačním turnaji se nejlépe vypořádala čerstvá posila týmu Dark Tigers Matyáš "Matty" Kalužný. V reprezentaci jej pak doplní vicemistr z tohoto turnaje HoodedBee.

Další kvalifikační turnaj se odehraje třetího července, takže máte ještě dost času na potrénování a doladění formy. Nezapomeňte se však zaregistrovat již nyní, ať vše proběhne hladce (odkaz na turnaj zde).

Zdroj: StriveWire