Přejít k hlavnímu obsahu

PZL II: Představení Hearthstone hráčů

16. 7. 2016 | 23:09 Hearthstone
Od I. LAN finále PLAYzone lig nám uplynuly bezmála dva měsíce a nastal tak správný čas odstartovat II. sezónu našich dlouhodobých lig. Tentokrát jsme se však rozhodli systém pozměnit a i když se ve 14 kolech utká 8 hráčů dvakrát každý s každým, hracích týdnů bude pouze polovina - každý hráč totiž bude mít na programu dva zápasy týdně, čímž máme na konci srpna hotovo. II. PLAYzone Hearthstone liga startuje v pondělí startuje 18. 7. 2016.
Výchozí obrázek

Od I. LAN finále PLAYzone lig nám uplynuly bezmála dva měsíce a nastal tak správný čas odstartovat II. sezónu našich dlouhodobých lig. Tentokrát jsme se však rozhodli systém pozměnit a i když se ve 14 kolech utká 8 hráčů dvakrát každý s každým, hracích týdnů bude pouze polovina - každý hráč totiž bude mít na programu dva zápasy týdně, čímž máme na konci srpna hotovo. II. PLAYzone Hearthstone liga startuje v pondělí startuje 18. 7. 2016.

Pokud se díváte do kalendáře, vidíte správně - pro druhou sezonu jsme se rozhodli vyhovět hráčům i komentátorům a přesunout hlavní hrací den se streamem z pátku na pondělí. Fanoušci domácí Hearthstone scény si tak na následujících sedm pondělků mohou do zapsat sedmou večerní hodinu, kdy bude pravidelně startovat stream s komentářem Petra "CzechCloud" Žaluda, Martina "D0L1K" Doležala či Josefa "Pido" Reischiga.

Slov už bylo dost. Účastníků máme opět osm, pojďme si hráčské složení jednotlivě představit.


Kdo sledoval květnové LAN finále, tak jistě ví, kteří hráči na něm dominovali. Šampionem I. sezóny se stal Oldřich "Faeli" Mahdal z týmu eSuby před Ladislavem "meyger" Majerem z Fraternitas. Tohle umístění oběma hráčům kromě finanční odměny a tučné porce MČR bodů zajistilo i slot v další sezóně, kde budou moci obhajovat nejvyšší příčky. Oba hráči patří dlouhodobě ke stálicím domácí scény a tak věříme, že je netřeba příliš představovat.

Faeli

Oldřich "Faeli" Mahdal z eSuby se stal v I. sezóně oprávněným šampionem (Foto: Radek Vebr - PLAYzone.cz)

Kvalifikační turnaje proběhli dva a hned z toho prvního nám do ligy postoupily tři nové tváře jakožto zástupci týmů, které takové štěstí v kvalifikacích před půl rokem neměly. 17letý Matúš "NatureLord" Hodermarský z Teamu Universe bude náhradou Silhana jakožto jediného Slováka v lize. Sám o sobě říká, že jediné úspěchy má z drobnějších online turnajů.

Dalším do party je Roman "Thinny" Venhuda, jenž aktuálně působí v Cyber Gaming a troufáme si tvrdit, že je jeho základním kamenem, vzhledem k délce působení v tomto týmu. Jeho ligovým cílem je kromě postupu na finále porazit Faeliho a my doufáme, že nám ukáže nějaké kouzelné hry se svým oblíbeným Priestem. Třetím hráčem z první kvalifikace je Matyáš "Matty_" Kalužný, jenž je taktéž známou tváří. V současné době hráče NecroRaisers jsme mohli letos již vidět například na 4FANS nebo vloni na LanCraftu, kde vybojoval třetí místo.

Druhá kvalifikace možná leckoho zklame, její výsledek však potěší fanoušky černých koní či outsiderů, postoupili z nich totiž méně známí hráči. Prvním z nich je zástupce početného týmu Inaequalis Martin "Wiarnot" Ostrý. Ten sice hraje Hearthstone už od roku 2013, ale tohle považuje za svůj největší dosavadný úspěch. Pochlubil se nám také tím, že v Bitvě národů se umístil jako nejlepší Čech. Wiarnot se dosud neúčastnil jediné offline akce.

Na závěr tu máme dvojici hráčů, pro které bude liga velkou zkouškou, Michal "GIFO" Trávníček a Jiří "Naruto21" Klíma jsou dokonce hráči bez týmu. První jmenovaný se charakterizoval jako milovníka Rogue a jejich variací, Naruto21 na sebe naopak práskl, že tráví až moc času na Pokémon GO. Pro oba bude liga velkou šancí prorazit na domácí scéně a my jim přejeme hodně štěstí, třeba je během sedmi hracích týdnů uloví i nějaká organizace.


Jak se vám líbí složení II. PLAYzone Hearthstone ligy? Jak je výše zmíněno, již v pondělí 18. července, program prvního přenosu se dozvíte v novinkovém servisu v průběhu pondělí. Každý týden je tedy na programu hned osm zápaasů a liga bude mít trvání sedm týdnu. Myslíte si, že Faeli a meyger budou opět nejsilnější? Napište nám do komentářů vaše tipy na TOP3!

Štítky: PZL
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.