Přejít k hlavnímu obsahu

Insomnia58: Faeli končí na 9. až 12. místě

26. 8. 2016 | 20:12 Hearthstone
V průběhu 26. - 28. 10. se v anglickém Birminghamu koná jeden z největších herních turnajů na světě zvaný Insomnia. Na programu je mnoho her, pojďme se však nyní věnovat Hearthstonu.
Výchozí obrázek

V průběhu 26. - 28. 10. se v anglickém Birminghamu koná jeden z největších herních turnajů na světě zvaný Insomnia. Na programu je mnoho her, pojďme se však nyní věnovat Hearthstonu.

UPDATE #3: Turnaj pokračuje skupinovou fází, ve které Faeli nejprve zvítězil 3:2 nad Nessem, načež následovala sekvence tří her s famózním card drawem v podání Vinzova Druida, výsledek jasný, 0:3. Faeliho v pozdějších hodinách čeká zápas o přežití a postup do TOP8, ve kterém se znovu utká proti Nessovi, jenž vyřadil známou čínskou hráčku Eloise.

UPDATE #2: Nakonec dopadla první část turnaje pro české barvy dobře, Oldřich "Faeli" Mahdal předvádí výbornou formu a společné s kvalitním RNG postupuje z prvního místa se skórem 7:0. Bohužel dále nepostupuje Swissking a Karolínka na 12. a 13. místě, jelikož oproti předchozím turnajům jde dále pouze TOP8, kterou dále doplní osmička pozvaných.

UPDATE #1: Po čtyřech ze sedmi kol Swissu vypadá situace více než parádně! Mezi jedinými sedmi hráči bez prohry máme dvojnásobné zastoupení v podobě Faeli a JJPasáka. Krásné skóre 3:1 si drží stále Karolínka a šance na postup má i Swissking se skóre 2:2. Naopak zklamání zažívá Pokrovač se Syntheticem, kteří ze čtyř zápasů urvali jedinou výhru.

i58

Turnaj v Hearthstonu je nazvaný Truesilver Championship a je dotovaný $30,000. Tento rok je hlavní turnaj tvořen hráči, jež byli na akci pozváni, i hráči, kteří se do play off budou muset probojovat skrz swiss fázi. Mezi 8 nominovaných hráčů, kteří mají jisté místo v šesnáctičlenném play-off, patří Ness, Naiman, Ostkaka, Firebat, Gaara, Chakki, Xixo a Eloise.

Ve swiss skupině, která bude čítat až 200 hráčů, můžeme zahlédnout i několik velkých jmen české HS scény. Například trojici eSubáků Oldřicha "Faeli" Mahdala, Mikuláše "pokrovač" Dio a Nikolase "swissking" Kožleje. Dále pak zástupce Majestic Lions Roberta "Synthetic" Vávru, Simonu "Karolinka" Procházkovou a Jakuba "JJPasak" Šperka.

Postoupit do play off však bude velmi těžké, když osm předem pozvaných hráčů ze swissu doplní jen osmička nejlepších. Hrát se bude formátem Last Hero Standing, přičemz každý pickne 4 hrdiny a jeden bude zabanován.

Kdyby se přecijen našim hráčům a hráčce nedařilo, pak nemusí smutnit a můžou zkusit side event nazvaný Redemption Tournament, který čítá také slušný prizepool o velikosti $2,000. Přejme však našim krajanům štěstí a doufejme, že do podobné situace se žádný z nich nedostane.

Štítky: Insomnia