Přejít k hlavnímu obsahu

HGG: Češi jsou první Mistři světa v Hearthstone!

26. 8. 2017 | 18:24 Hearthstone
Bude to již půl roku, co byla oznámena pro Hearthstone unikátní soutěž. Bitva národů proti sobě svedla 48 celků z celého světa, které soupeřili nejen o závratných 332 000 dolarů, ale i o možnost ukázat, že právě v té jejich zemi jsou nejlepší uctívači RNG boha. Po 4 měsících soubojů zbývají pouze 4 nejlepší a mezi nimi i Česká republika.UPDATE: Český tým vítězí 4:2 a stává se nejlepším týmem planety! Zároveň si odnáší 60 000$, v přepočtu téměř 1,5 milionu korun! 
Výchozí obrázek

Bude to již půl roku, co byla oznámena pro Hearthstone unikátní soutěž. Bitva národů proti sobě svedla 48 celků z celého světa, které soupeřili nejen o závratných 332 000 dolarů, ale i o možnost ukázat, že právě v té jejich zemi jsou nejlepší uctívači RNG boha. Po 4 měsících soubojů zbývají pouze 4 nejlepší a mezi nimi i Česká republika.


UPDATE: Český tým vítězí 4:2 a stává se nejlepším týmem planety! Zároveň si odnáší 60 000$, v přepočtu téměř 1,5 milionu korun!


 

Průchod českého týmu skrz turnaj nebyl žádnou pohádkou od Zdeňka Trošky. Hned v několika zápasech se rozhodovalo až v závěrečném duelu, ve kterém šla naše čtyřka štěstí naproti. I přes těžkou úvodní skupinu si ale Češi v každé fázi dokázali poradit a prorazili mezi finálovou čtyřku. Účast Čechů na LAN finále je zřejmě největším překvapením turnaje.

Finále
Česká republika
vs.Ukrajina

Jarla
CzechCloud
Pokrovac
StanCifka

BO7

 Neirea
 DrHippi
 NickChipper
 Kolento

4
26. 8. 16:30
 STREAM  
2
Jarla {#Česká Republika}vs.{#Ukrajina} Kolento

pokrovac {#Česká Republika}

vs.{#Ukrajina} Neirea
CzechCloud {#Česká Republika}vs.{#Ukrajina} NickChipper
StanCifka {#Česká Republika}vs.{#Ukrajina} DrHippi
pokrovac {#Česká Republika}vs.{#Ukrajina} Neirea
Jarla {#Česká Republika}vs.{#Ukrajina} DrHippi

 


 

Semifinále
Česká republika
vs.USA

Jarla
CzechCloud
Pokrovac
StanCifka

BO7

 HotMEOWTH
 Firebat
 Amnesiac
 dog

4
25. 8. 17:00
 STREAM  
3
Jarla {#Česká Republika}vs.{#Spojené státy americké} Dog
pokrovac {#Česká Republika}vs.{#Spojené státy americké} Firebat
CzechCloud {#Česká Republika}vs.{#Spojené státy americké} HotMEOWTH
StanCifka {#Česká Republika}vs.{#Spojené státy americké} Amnesiasc
pokrovac {#Česká Republika}vs.{#Spojené státy americké} Firebat
Jarla {#Česká Republika}vs.{#Spojené státy americké} Dog
StanCifka {#Česká Republika}vs.{#Spojené státy americké} Amnesiasc

O tom že cesta do finále nebyla pro našince žádný med svědčí i fakt, že dva ze tří zbývajících týmů již cesty českého týmu zkřížili. Kompletní seznam zápasů českého týmu je k nalezení v rozcestníku.

{#Česká Republika} Český tým na Global Games

Závěrečné souboje budou odehrány příští týden na Gamescomu. Známý německý festival slouží již mnoho let jako dostaveníčko nejlepších hráčů světa v různých hrách, známé tam byly v minulosti například StarCraft 2 turnaje. Tentokrát bude poutat naši pozornost 16 hráčů Hearthstonu.

Kromě České republiky se představí {#Ukrajina} Ukrajina, {#Spojené státy americké} USA a {#Korejská republika} Jižní Korea. Ambice každého týmu jsou jasné, nic než výhra se nebere. Pokud ale někdo náhodou čekal, že TOP4 bude spočívat ve skupině, ve které se po zápasech každého s každým určí vítěz, je na omylu. Bude se totiž pokračovat v playoff pavouku a tak celé Global Games na Gamescomu se bude sestávat ze tří zápasů.

Gamescom 2017 - Závěrečná fáze Global Games
Semifinále (25.8.)
Finále (26.8.)
Vítěz
bo7bo7 
 
{#Česká Republika} Česká republika4   
  {#Česká Republika} Česká republika0 
{#Spojené státy americké} USA3   
    {#World} TBA
{#Ukrajina} Ukrajina4   
  {#Ukrajina} Ukrajina0 
{#Korejská republika} Jižní Korea2   
 

Prozatím to vypadá, že se nejprve utká Ukrajina a Jižní Koreou, na který budou následovat Češi proti Američanům. Náš zápas bude odveta z druhé fáze skupin, ve které si náš tým poradil se zaoceánským výběrem 3:2. Kdo bude vítězem tentokrát se ještě uvidí.

Záležet bude nejen na vůli bohů, ale i na náladě hlavního boha českého týmu {#Česká Republika} StanCifky, jenž dokázal svou schopností stavět kvalitní a překvapivé decky rozhodnout nejeden zápas. V sázce je skutečně hodně. Nejen čest a sláva, ale i tučná finanční odměna.

Prizepool

Aktuálně má český tým jistých 20 000 $, ale v případě výhry a postup do finále získá dvojnásobek a pokud celé Global Games opanuje česká vlajka, odnese si Standa společně s {#Česká Republika} Pokrovacem, {#Česká Republika} Jarlou a {#Česká Republika} CzechCloudem rovných 60 000 $, neboli přes 1,5 milionu korun.

Celý turnaj bude probíhat od 25. do 26. srpna. První den se odehraje semifinále, druhý finále. Začínat se bude od 15:00 a o stream pochopitelně nepřijdeme.