Přejít k hlavnímu obsahu

Matty: Základem úspěchu byl správný lineup

8. 11. 2016 | 15:53 Hearthstone
Pár dní po dohrání finálového turnaje Mistrovství České republiky v Hearthstone vám přinášíme exkluzivní rozhovor s jeho vítězem Matyášem "Matty" Kalužným.
Výchozí obrázek

Pár dní po dohrání finálového turnaje Mistrovství České republiky v Hearthstone vám přinášíme exkluzivní rozhovor s jeho vítězem Matyášem "Matty" Kalužným.

Matty momentálně hájí barvy Inside Games a může se pyšnit úctyhodnými výsnaledky. Tento víkend k nim ještě navíc přidal titul mistra České republiky. Na finálový turnaj se kvalifikoval bez problémů z druhého místa, kde jej předstihl jen Faeli z eSuby. Samotným turnajem pak Matty prošel jako nůž máslem, když se mu podařilo vyhrát všech šest zápasů a ve finále zdolat milan10milana z týmu eEriness v poměru 3:2.

iG Matty

Matty se na MČR probojoval díky triumfálnímu výkonu na finále II. PLAYzone ligy (Foto: Radek Vebr - PLAYzone.cz)

V sobotu jsi byl korunován mistrem České republiky v Hearthstonu. Jak těžké bylo vystoupat až na vrchol?

Základ úspěchu byl dobře vytvořený lineup (odkaz zde), se kterým mi pomohli spoluhráči z iG a Jára Vyskočil. Také bych chtěl poděkovat Vanikovi, který se mnou pár dní před MČR testoval různé zápasy a matchupy. Takže s takovou připravou to tak složité nebylo.

V Česku jsi tedy dosáhl na nejvyšší stupínek, kam se teď budou ubírat tvoje další kroky? Máš v plánu vycestovat i na větší zahraniční akce?

Nemyslím si, že by to byl nejvyšší stupínek, když spousta dobrých hráčů se na MČR nekvalifikovala, protože nehráli úterní PZ turnaje. Teď se chystám na DreamHack do Švédska, kde bych se svou současnou formou mohl i něco uhrát.

Říkáš, že vítězství nebereš jako dosažení nejvyššího stupínku, protože na Mistrovství ČR nebyli nejlepší hráči. Kdo konkrétně podle tebe v Brně chyběl?

Nechci konkrétně vyjmenovávat, protože bych určitě na někoho zapomněl, ale určitě všichni, kdo byli na Preliminaries (Mistrovství Evropy), měli hrát i MČR.

Vyhrál jsi velkou sumu peněz a krásný pohár. Už víš, jak s nimi naložíš?

Zatím jsem ještě neutratil ani peníze z prelimek, takže fakt netuším, co udělám s MČR výhrou. Něco z toho určitě investuju do Hearthstone - kolekce nebo nějaký turnaje.

Ktery zápas na MČR pro tebe byl nejtěžší?

Nevím, jestli by se to dalo brát jako nejtěžší zápas, ale největší štěstí jsem měl v 1. skupině proti GIFOvi z Fraternitas, kdy jsem za stavu 2-2 dostal z portálu Doomguarda. V tu chvíli mi hru nevyhrávalo nic jiného, ani Leeroy.

Do turnaje jsi vstupoval jako jeden z favoritů. Cítil jsi na svých bedrech tlak?

Tlak cítím na všech turnajích. Jsem vždy extrémně nervózní i když vím, že mám dost natrénováno a bát se nemusím. Snad se tohle časem zlepší.

Jak se ti vůbec líbila organizace letošního Mistrovství? Vytkl bys něco organizátorům, nebo si zaslouží tvou pochvalu?

Pokud se na organizaci něco nepovedlo, tak jsem si toho určitě nevšiml. Všechno bylo tak, jak to mělo být, takže si organizátoři určitě zaslouží poděkování.

Matty MČR

Radost z titulu mistra ČR byla u Mattyho zřejmá na první pohled (Foto: Radek Vebr - PLAYzone.cz)

Ok, změňme teď trochu téma. Nedávno bylo zveřejněno, že do Hearthstone přijde nová expanze. Jak se ti dosud zveřejněné karty líbí?

Já jsem se nové expanze dost bál, protože tahle meta se mi líbí a nejradši bych nic neměnil. Ale po tom, co jsem viděl několik nových karet, začal jsem se na ni těšit.

A co u tebe teda převažuje? Těšíš se víc na novinky, které do hry nové karty vnesou, anebo ti spíš bude líto karet, které budou ze standardu vyřazeny.

Těžko říct, má to své výhody i nevýhody. Třeba Emperor Thaurissan je úžasná karta, která nabízí spoustu nových možností. Na druhou stranu vývojáře pravděpodobně dost omezoval v tvorbě nových karet. Uvidíme, jak to všechno dopadne. Myslím, že Blizzard to má promyšlené a nové expanze budou Hearthstone jenom zlepšovat.

Dobře, to je pro dnes všechno. Chtěl bys něco vzkázat svým fanouškům?

Děkuji všem, co mě podporovali a fandili mi při finále, a doufám, že v tom budou pokračovat i dál.

PS: Pokud chcete moje decky používat na ladderu, tak to radši nedělejte, protože se svým lineupem jsem banoval Shamany, kterých tam je plno (smích).


Pokud chcete Mattyho podpořit a zůstat informováni o jeho nejnovějším směřování, pak stačí lajknout jeho facebookový profil.