Přejít k hlavnímu obsahu

Heki, zataro a Jarla postupují na HCT Tour Stop

19. 1. 2018 | 11:27 Hearthstone
První sezóna nového HCT roku je sice sotva za polovinou, kvalifikace na Tour stopy přichází ale už teď. V té evropské o svůj spot na první zastávce bojuje více než 500 lidí, mezi kterými samozřejmě nechybí ani naší zástupci. Jak se jim daří? 
Výchozí obrázek

První sezóna nového HCT roku je sice sotva za polovinou, kvalifikace na Tour stopy přichází ale už teď. V té evropské o svůj spot na první zastávce bojuje více než 500 lidí, mezi kterými samozřejmě nechybí ani naší zástupci. Jak se jim daří? 

UPDATE #2: Tohle je velký úspěch pro naše hráče! Druhá evropská kvalifikace sice měla k povedené daleko, ale v boji o poslední sloty byl přece jenom ještě někdo kromě dua z ECLOTu úspěšný. Řeč je o šampionovi Global Games Jarlovi z eSuby, který se společně s J4CKIECHANem dokázal probojovat dolním pavoukem a mezi šestnáctkou hráčů ho uvidíme v Krefeldu.

UPDATE #1: V první, světové kvalifikaci Češi zabodovali. Bez jediné prohry si cestu k postupu vybojoval Heki, který, jak sám říká, v postupu vidí důkaz toho, že jeho úspěchy z loňského roku nebyly jen náhoda a snaha se opravdu vyplácí. Špatně si nevedli ani Findan s Litiqem, ani jeden z nich sice na postup skrze LB nestačil, v turnaji se ale oba dostali opravdu daleko. A dobře se nám dařilo i v první čistě evropské kvalifikaci. Jen dvě výhry od postupu skončil Vanik a na samotný postup dosáhl zataro. Gratulace týmu Eclot Gaming a hodně štěstí v Německu!

O novém, od lopaty překopaném HCT systému víme již dlouho. Bohaté odměny, finanční podpora pro nejlepší hráče, Blizzard se tentokrát opravdu překonal. Od začátku ledna se tedy strhlo ladderové šílenství, během kterého začali hráči, co ranked během posledních měsíců moc vážně nebrali, na ladderu trávit každou vteřinu volného času. Tryhard, jehož cílem je samozřejmě kvalifikace na prelimky, pokračuje i mimo ladder. HCT body lze od nové sezóny získat i na turnajích, mezi které patří jak samotné prelimky a HCT Championships, tak i na tzv. Tour Stopech. Kvalifikace na první z nich, jež bude hostit německé městečko Krefeld, probíhají už nyní.

Nechybí zde samozřejmě ani Češi a Slováci, postoupit až do Německa ale nebude jednoduché. Ve čtyřech kvalifikacích bojuje enormní počet hráčů, mezi kterými nechybí ani takové persony, jako je Orange nebo Neirea. Motivace ale hráčům rozhodně nechybí, na hlavním turnaji na ně mimo porcičky HCT bodů čeká prizepool 15 000 dolarů. Jedinou nevýhodou je samotný čas kvalifikací. Mimo světové se všechny hrají ráno, takže spousta domácích talentů nebude moci kvůli škole nebo práci hrát. I tak ale doufáme, že svou šanci zkusí co nejvíce hráčů a alespoň někdo na postup dosáhne!

Postupující na HCT Tour Stop v Krefeldu (11.-12.února):
Global Q
Europe Q1Europe Q2Europe Q3
{#Česká Republika} ECLOT.Heki{#Izrael} Glaser{#Německo} bequiet{#Švédsko} Bozzzzton
{#Brazílie} Perna{#Francie} Morrison{#Španělsko} riku97{#Norsko} hunterace
{#Ukrajina} Silvors{#Švédsko} Orange{#Francie} Odemian{#Velká británie} J4CKIECHAN
{#Bulharsko} superlubo{#Slovenská Republika} ECLOT.zataro{#Ruská federace} ChiakiNanami{#Česká Republika} eSuba.Jarla

 

Štítky: HCT 2018
miluju videohry a hlavně ligu legend