Přejít k hlavnímu obsahu

PUBG - plán pro rok 2018

8. 3. 2018 | 23:38 PUBG: Battlegrounds
Konečně jsme se dočkali! Vývojáři PUBG konečně vydávají roadmap pro rok 2018, což je plán toho, co by chtěli v tomto roce přidat. Takže na co se můžeme tento rok těšit? Pojďme se na to podívat!Brendon "PLAYERUNKNOWN" Greene píše:"Hráči,
Výchozí obrázek

Konečně jsme se dočkali! Vývojáři PUBG konečně vydávají roadmap pro rok 2018, což je plán toho, co by chtěli v tomto roce přidat. Takže na co se můžeme tento rok těšit? Pojďme se na to podívat!

Brendon "PLAYERUNKNOWN" Greene píše:

"Hráči,

dnes vám chci konečně říct o naší vizi a plánu pro rok 2018. Během uplynulých 2 let jsme ušli dlouhou cestu a hodně se toho naučili. Minulé dva měsíce jsme hodně plánovali a dnes vám ukážeme, jak chceme aby se PUBG vyvíjelo v roce 2018. Během uplynulých 2 let jsme tvrdě pracovali, abychom vytvořili dobré základy pro nejvíce realistickou Battle Royale hru vůbec. Tento rok chceme stavět na těchto základech a vylepšit všechny funkce, odstranit zbývající chyby a celkově hru rozšířit.

Když jsme vypustili plnou hru, říkal jsem vám, že je to jen začátek naší cesty. Tento rok jsme začali používat dvouměsíční vývojový cyklus pro hlavní obsahové updaty, z nichž první je naplánovaný na tento měsíc. Každý z těchto updatů přinese změny pro určité systémy nebo bude obsahovat nový obsah. Menší updaty budou ale samozřejmě pokračovat.

Tento rok chceme zapojit naše hráče do vývoje PUBG více, než kdy předtím a to tak, že plánujeme otevřít Experimentální Testovací Server, takže od vás budeme moct získat důležitou zpětnou vazbu na naše updaty mnohem dříve a vy tak budete mít mnohem větší vliv na vývoj hry.

Naším cílem je také neustále vylepšovat estetickou stránku hry a dnes bych s vámi rád sdílel, jaký pokrok udělal art tým při vykreslování domů ve hře.

Nyní, co se týče plánu. Vezměte prosím v potaz, že vše, co je v plánu uvedeno, se může změnit a je stále ve vývoji. Pojďme se tedy podívat na konkrétní věci!"

Nová mapa

Vývojáři příští měsíc zveřejní na experimentálních serverech novou ostrovní mapu o velikosti 4x4km. Jedná se o hodně zmenšenou mapu, než jaké byly ty dosavadní a vývojáři si od ní slibují rychlejší a mnohem intenzivnější zážitek. Níže se můžete podívat na její koncept:

Zároveň vývojáři ale nezahálí a pracují již na další mapě, o které zatím víme jen to, že bude velká 8x8km a to, že stejně jako tato ostrovní bude nejprve na experimentálních serverech. 

Emoty, achievementy, animace a další

Již brzy bychom se měli dočkat emote systému, který by se měl v průběhu tohoto roku nadále rozrůstat o další emoty. Níže se můžete podívat na ukázku:

Zároveň vývojáři pracují na nových herních režimech, které jsou ale ve velmi brzké fázi vývoje a tak nám o nich neprozradili nic konkrétnějšího. 

Plánované je i přidávání nových vozidel a zbraní do hry v první polovině tohoto roku. Vývojáři nám ukázali obrázek zbraně, která by měla brzy dorazit do hry:

Vývojáři jsou připraveni začít testovat achievementy, herní seznam přátel a hlasový chat v menu hry a chtějí nám dopřát další možnosti, jak si upravit naší postavu - tentokrát skrze skiny pro zbraně a padák.

Také plánují přidat penetraci končetin a vozidel, od čehož si slibují vylepšení jejich balistického systému a zvýšení realističnosti.

A v neposlední řadě se také chtějí zaměřit na animace v TPP i FPP, aby byly plynulejší a lépe fungovaly s prostředím. Jedná se například o nasedání do vozidel či přesedání. K tomuto se váže i vylepšení systému parašutismu, který chtějí udělat více intuitivní a lépe zpracovaný, co se týče animací.

Stabilita, optimalizaci a bezpečnost

Vývojáři nezapomněli ani na stabilitu, optimalizaci a bezpečnost v PUBG. Budou pokračovat v opatřeních proti podvodníkům, vylepšování serverů a optimalizaci jak hry, tak serverů. Zároveň dodávají, že je nemožné vyřešit vše najednou, ale budou tyto oblasti průběžně zlepšovat.

Zvuky

V první polovině roku 2018 se chtějí vývojáři zaměřit i na vylepšení zvuků vozidel. Chtějí přidat zvuky tlumičů a více zvuků při proklouznutí pneumatik. Také chtějí pracovat se zvuky různých materiálů za rozdílného počasí a se zvuky zbraní tak, aby odpovídaly směru, odkud přichází střelba.

V druhé polovině roku chtějí změnit zvuky pohybu hráče na základě toho, jakou váhu nese a různé zvuky dýchání, pokud hráč zrovna běží, míří nebo zadržuje dech.

Esport

Vývojáři slibují mnohem větší podporu esportu a chtějí pro něj vytvořit stabilní základ. Toho chtějí dosáhnout především vylepšením diváckého módu a systému pro přehrávání zápasů.

Část týmu také analyzuje data z posledních 3 měsíců na jejichž základě vylepšuje rating systém.

Vlastní hry

I vlastní hry se dočkají pozornosti. Vývojáři plánují přidání dalších možností při nastavování vlastních her a zároveň slibují, že dají více hráčům možnost zakládat vlastní hry.

Podpora komunity

Tento rok chtějí vývojáři uvést PUBG Developer Portal, který bude obsahovat vývojařské API, vývojařský blog a technické poznámky ohledně updatů. Nejzajímavěji ale vypadá právě ono API, které by mělo umožňovat přístup k různým statistikám a také zakládat automaticky vlastní hry, čehož by mohly využívat esportové organizace.

To je prozatím vše, co se týče plánu PUBG pro rok 2018. Každopádně jak sami vývojáři na konec ještě upozorňují, cokoli se ještě může změnit.

Tak jak se vám zamlouvá budoucnost PUBG? Podělte se s námi o váš názor v komentářích.